Fotograf:
Melk.no
Marsipankake med yoghurt inneholder
316 Kalorier,
37 g Karbo,
7 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Marsipankake med yoghurt har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marsipankake med yoghurt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9629 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Marsipankake med yoghurt med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 315.74 | 6 167.98 | 385.50 | Kcal |
Protein | 6.84 | 133.62 | 8.35 | gram |
Karbohydrat | 36.68 | 716.54 | 44.78 | gram |
Kostfiber | 1.17 | 22.86 | 1.43 | gram |
Fett | 15.48 | 302.40 | 18.90 | gram |
Mettet fett | 6.03 | 117.80 | 7.36 | gram |
Salt | 0.13 | 2.51 | 0.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.78 | Kr 93.38 | Kr 5.84 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 954 totalt | 1 954 pr porsj | 122 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,46 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter. Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og moset kirsebærkompott. Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring. Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.
Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.
Legg det ene hjertet på et pent kakefat og dynk lett med melk. Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene. Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.
Lokk/topping:
Visp kremfløten til luftig krem og smør den jevnt utover topp og sider.
Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca 3 mm tykt, og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken, eller bruk et ferdigkjevlet marsipanlokk som legges over kaken. Stryk lokket forsiktig nedover kantene slik at man får en jevn kant.
Melisglasur:
Eggehvite vispes til den blir hvit og luftig. Sikt i melis litt etter litt under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast. Visp i minimum10 minutter. Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen. Glasuren oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en luftlett boks.
Sprøyt ut små hjerter, hvite og røde og skriv inn din tekst på kaken. Du kan erstatte melishjertene med
f. eks små sjokoladehjerter. Legg silkebåndet pent rundt kanten av kaken og fest båndet med noen knappenåler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 25737)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-04-30
Oppdatert dato:2009-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift