Fotograf:Meny Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange, men har du prøvd pavlova med sjokolade? I denne oppskriften har marengsen fått selskap av sjokolade, og blir toppet med en fløyelsmyk vaniljekrem og sjokoladesaus. Topp med sjokoladebiter eller friske jordbær! Smaken blir rett og slett himmelsk!
Oppskriften inneholder 223 Kalorier, 29 g Karbo, 4 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Forvarm stekeovnen til 120 grader. Bruk over- og undervarme.
Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Brekk sjokolade i små biter, og ha dem i en glassbolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad) og smelt sjokoladen.
Sikt inn kakao og maizena, og ha i eddik med en slikkepott. Ha i den smeltede sjokoladen, og vend forsiktig rundt et par ganger til du har en jevn røre.
Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkelen etter en kakeform eller en tallerken, ca 20 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form den til en rund bunn innenfor ringen.
Stek kaken ca. 1,5 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
Lag vaniljekrem. Splitt vaniljestanga i to og bruk ei teskje for å skrape ut frøa. Ha eggeplommer, sukker, maizena og vaniljefrø i en liten kasserolle og bland godt sammen med en visp.
Bland i melka litt etter litt, til du har ei jevn blanding. Sett kasserolla på komfyren og varm opp på middels varme til det tykner.
Trekk kasserolla av plata og hell vaniljekremen over i en skål. Legg vaniljestanga i og dekk til med plastfolie. La plastfolien ligge helt ned på kremen, slik at du unngår å få snerk. Sett kjølig til du skal bruke den.
Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med vaniljekremen.
Legg marengsbunnen på et fat. Ha på sjokoladesaus og kremblandingen. Pynt med sjokolade og et par hele jordbær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33221)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2017-08-05
Oppdatert dato:2017-08-05