Fotograf:
Melk.no
Har du litt erfaring med kakebaking og pynting er det fullt mulig å få til denne flotte festkaken. Med litt annen pynt blir det en festfin kake både til dåp og konfirmasjon. Oppskriften inneholder
355 Kalorier,
29 g Karbo,
6 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bryllupskake 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8818 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bryllupskake 2 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 354.51 | 12 786.36 | 355.18 | Kcal |
Protein | 6.05 | 218.21 | 6.06 | gram |
Karbohydrat | 28.82 | 1 039.47 | 28.87 | gram |
Kostfiber | 1.72 | 62.04 | 1.72 | gram |
Fett | 23.51 | 847.95 | 23.55 | gram |
Mettet fett | 8.93 | 322.08 | 8.95 | gram |
Salt | 0.18 | 6.31 | 0.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.17 | Kr 186.47 | Kr 5.18 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 607 totalt | 3 607 pr porsj | 100 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,51 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 36
kakestykker
Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, rektangulær ca. 32 x 22 cm, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.
Bringebærkrem:
1. Pisk kremen stiv og vend inn bringebærsyltetøy.
2.lag og toppen:
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med bringebærsyltetøy og smør bringebærkremen utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av kremfløten tilsatt finhakkede valnøtter.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
5. Kjevle marsipanen ut til et rektangulært lokk som er ca. 3 mm tykt og som dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
6. Pynt med marsipanroser og blader. Hjerter og småblomster laget av melisglasur.
Marsipanroser:
1. Farg marsipanen i den fargen du ønsker rosene.
2. Rull en lang pølse på ca.1 cm i diameter. Legg den på et bakepapir/bakefolie og del den opp i ca. 1 cm små biter – trill til kuler.
3. Trykk kulene flat og dypp en skje i olje og form et og et roseblad. Bladene skal være bladtynne i kanten og litt tykkere mot midten. Til hver rose trengs 4 – 5 blader. Rull det første bladet (som skal danne det innerste bladet) til en rosenknopp (nesten som et kremmerhus). Den neste bladet legges rundt den første. Slik fortsetter du blad for blad til du har fått ønsket størrelse. Når rosen er satt sammen skjæres den nederste delen bort.
Melisglasur:
1. Eggehvite vispes til den er blitt hvit og luftig, og tilsettes sitronsaft.
2. Sikt i melis, litt etter litt, under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast. Visp i minimum10 minutter. Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen. Glasuren oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en luftlett boks.
Hjerter:
1. Kopier hjertemalene slik at det blir dobbelt sett. Legg bakepapir over hjertemalene og sett bakepapiret fast med litt tape.
2. Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en rund liten tyll/tip. Åpning ca 2mm.
3. Sprøyt de ytrelinjene på hjertene og la det tørke.
4. Tilsett litt sitronsaft i en liten del av melisglasuren og gjør den litt tynnere. Slik at den akkurat flyter utover når den sprøytes.
5. Ha denne glasuren i en sprøytepose med et lite hull og fyll glasuren i hjertene.
6. La hjertene ligge flatt i romtemperatur til neste dag før man løsner de fra bakepapiret.
Småblomster:
1. Bruk fargepasta og farg melisglasuren med de fargene du ønsker.
2. Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en stjernetyll (Drop Flower tyll/tip)
3. Hold sprøyteposen rett opp og ned i 90°. Hold tippen stødig mot underlaget/bakepapiret, press ut melisglasur samtidig som du vrir tippen en kvart omdreining. Slipp opp trykket mot sprøyteposen og løft tippen opp fra underlaget. Lag en prikk med en annen farge i midten av blomsten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 24098)
Tilberedningstid:
60 min
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-06
Oppdatert dato:2013-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift