Marsipankake 4



Marsipankake 4 oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
En klassisk marsipankake passer til de fleste anledninger. Med norske egg har vi bakt et luftig og flott sukkerbrød, og fylt det med friskt bringebærsyltetøy, pisket krem og valnøtter. Høres det vanskelig ut?

Oppskriften inneholder 337 Kalorier, 26 g Karbo, 6 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Marsipankake 4 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2479 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Sukkerbrød

5stkegg
150grsukker
150grhvetemel
1tsbakepulver

Fyll

9dlkremfløte
2ssmelis
1dlmelk eller eplejuice til dynking
8ssbringebærsyltetøy
50grgrovhakkede valnøttkjerner
500grmarsipan

Pynt

40grkokesjokolade
1stkjordbær
6kvist(er)frisk sitronmelisse




Kalorier og næringsinnhold i Marsipankake 4 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier336.818 173.37681.11Kcal
Protein5.87142.4511.87gram
Karbohydrat26.43641.3853.45gram
Kostfiber1.7943.443.62gram
Fett22.67550.1345.84gram
Mettet fett9.93240.9720.08gram
Salt0.153.620.30gram
Pris på oppskriftenKr 6.00Kr 145.60Kr 12.13.-
Hele oppskriften veier2 427 totalt2 427 pr porsj202 pr stk gram
Energiprosent fra karbo31,38 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Forvarm stekeovnen til 160 °C.
Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Sikt mel og bakepulver over i bollen med eggedosis.

Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.

Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet. Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang. Pisk kremfløte stiv sammen med melis.

Skjær et lite snitt vertikalt på sukkerbrødet. Når kakebunnen fylles og lagene legges oppå hverandre vil snittet være til hjelp for å få en jevn kake.

Bruk en sagkniv og del sukkerbrødet i tre lag. Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk eller eplejuice.

Smør på litt bringebærsyltetøy. Ha på krem og valnøtter. Smør kremen ut i et jevnt lag og legg på et nytt sukkerbrødlag. Gjenta prosessen.

Smør tilslutt krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen. Kjevle ut marsipanen til en leiv, ca. 2 mm tykkelse, bruk litt mel eller melis for å hindre at marsipanen setter seg til benkeplaten eller kjevlet. Rull marsipanen forsiktig på kjevlet og løft den over kaken.
Bruk en eltekrok og elt marsipan raskt i mikseren før du kjevler den ut, da blir den enklere å jobbe med. Du kan også elte den litt for hånd. Kle kaken med marsipanen. Bruk håndflatene til å stryke forsiktig langs kanten, samtidig som du strekker lett i marsipanen. Da får du en slett og fin kake uten folder. Bruk en tynn spiss kniv og skjær bort marsipanen rundt kanten til slutt.

Smelt sjokolade i en liten skål over et vannbad, eventuelt i mikrobølgeovnen, men se til at den ikke svir seg. Skjær jordbær i skiver. Lag et lite kremmerhus og fyll i den smeltede sjokoladen. Kaken er klar til pynting.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36380)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2022-05-01
Oppdatert dato:2022-05-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bryllupskake 2.Bryllupskake 2.
Denne retten har 354,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med jordbær og vaniljekrem 2.Bløtkake med jordbær og vaniljekrem 2.
Denne retten har 137,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bowlingkulekake.Bowlingkulekake.
Denne retten har 315,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Freia Daim bløtkake.Freia Daim bløtkake.
Denne retten har 332,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suksess-kake med rom og svisker.Suksess-kake med rom og svisker.
Denne retten har 341,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frossen sjokolademoussekake.Frossen sjokolademoussekake.
Denne retten har 333,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spøkelser til halloween.Spøkelser til halloween.
Denne retten har 322,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskekake med mandarinpannacotta.Påskekake med mandarinpannacotta.
Denne retten har 270,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær og marsipankake.Jordbær og marsipankake.
Denne retten har 252,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Petits choux med tyttebær i karamellkrem.Petits choux med tyttebær i karamellkrem.
Denne retten har 222,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Firkantet bløtkake.Firkantet bløtkake.
Denne retten har 219,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krumkaker fra Akershus.Krumkaker fra Akershus.
Denne retten har 324,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også 17. mai-bløtkake.17. mai-bløtkake.
Denne retten har 295,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårlig festkake.Vårlig festkake.
Denne retten har 263,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfirmantens festkake.Konfirmantens festkake.
Denne retten har 303,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.