Fotograf:
Melk.no
Kake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store. Kaken er ganske enkel å lage og blir et flott syn. Oppskriften inneholder
159 Kalorier,
16 g Karbo,
3 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bløtkake med gelélokk 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9447 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bløtkake med gelélokk 2 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 159.44 | 4 776.34 | 298.52 | Kcal |
Protein | 2.65 | 79.39 | 4.96 | gram |
Karbohydrat | 15.92 | 476.92 | 29.81 | gram |
Kostfiber | 0.73 | 21.87 | 1.37 | gram |
Fett | 9.30 | 278.60 | 17.41 | gram |
Mettet fett | 5.49 | 164.46 | 10.28 | gram |
Salt | 0.14 | 4.18 | 0.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.39 | Kr 131.51 | Kr 8.22 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 996 totalt | 2 996 pr porsj | 187 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,93 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Sukkerbrød
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca 35 minutter.
Romkrem
1. Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk. Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.
Jordbærkrem
1. Visp kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.
Fremgangsmåte for kaken
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
5. Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt resten av geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen.
6. Visp resten av fløten med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.
Rund kakeform, 24 cm i diameter.
I stekeovnen på175 grader ºC i ca 35 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28484)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-09
Oppdatert dato:2013-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift