Fotograf:
Mat.no
Schwarzwald kake inneholder
293 Kalorier,
23 g Karbo,
4 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Schwarzwald kake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Schwarzwald kake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 7 lesere
Lesere:
14413 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Schwarzwald kake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 292.59 | 5 614.48 | 401.03 | Kcal |
Protein | 4.26 | 81.74 | 5.84 | gram |
Karbohydrat | 22.75 | 436.55 | 31.18 | gram |
Kostfiber | 1.05 | 20.15 | 1.44 | gram |
Fett | 19.58 | 375.72 | 26.84 | gram |
Alkohol | 0.89 % | 17.08 | 1.22 | gram |
Mettet fett | 11.67 | 223.93 | 16.00 | gram |
Salt | 0.09 | 1.74 | 0.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.79 | Kr 149.48 | Kr 10.68 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 919 totalt | 1 919 pr porsj | 137 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,1 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 14
stykker
Varm ovnen til 175 C. Smør tre springformer og legg bakepapir i bunnen av hver. Pisk egg, melis og vaniljeessens tykt og luftig i en bolle - blandingen skal nærmest henge på vispen når du tar den opp.
Sikt mel og kakao i blandingen og vend det lett og jevnt inn. Rør inn det smeltede smøret.
Fordel røren jevnt i de tre formene og jevn ut på toppen. Stek bunnene i 15-18 minutter til de er hevet bra og kjennes "spenstige". La dem avkjøles i formene i 5 minutter før de hvelves over på rist for å avkjøles helt.
Prikk hver bunn over det hele med en stekenål eller gaffel og dynk med kirsch. Pisk fløten i en bolle til den begynner å tykne og pisk inn melis og vaniljeessens til blandingen danner myke topper.
Snør et tykt lag krem på en av bunnene og legg på en firedel av kirsebærene. Dekk nok en bunn med krem og kirsebær og legg den oppå den første bunnen. Legg til slutt på den siste bunnen.
Dekk kaken med resten av kremen. Legg kaken på et fat drysset med melis. Dekk sidene med revet sjokolade og pynt kaken med sjokoladespon og kirsebær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8933)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Østerrike
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift