Fotograf:
Kylling.no
Trøffel- og vaniljekremkake inneholder
339 Kalorier,
24 g Karbo,
5 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Trøffel- og vaniljekremkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Trøffel- og vaniljekremkake er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5184 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Trøffel- og vaniljekremkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 338.77 | 7 222.68 | 451.42 | Kcal |
Protein | 4.87 | 103.83 | 6.49 | gram |
Karbohydrat | 24.29 | 517.87 | 32.37 | gram |
Kostfiber | 1.76 | 37.52 | 2.35 | gram |
Fett | 24.29 | 517.87 | 32.37 | gram |
Mettet fett | 14.52 | 309.57 | 19.35 | gram |
Salt | 0.14 | 2.88 | 0.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.39 | Kr 136.24 | Kr 8.51 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 132 totalt | 2 132 pr porsj | 133 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,68 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren. Tilsett til slutt smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm i diameter, og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna. Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme. Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.
Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner. Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt. Pynt kaken med skiver av appelsin og sitron, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25551)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-03-22
Oppdatert dato:2009-03-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift