Fotograf:
Synøve Dreyer
Heidi Menes Koldingsnes (23). Kjem frå Balestrand i Sogn og
Fjordane. Gjekk grunnkurs og vk1 kokk på firda vgs. i førde. Flytta
deretter til oslo og gjekk to år i kokkelære ved Restaurant Eik. Ho
gjekk rett i konditorlære ved Nobel konditori, samtidig som ho tok
eksamen som privatist. Der jobba ho i eit år før ho tok det siste året
(2008) som konditorlærling ved Restaurant Oscarsgate i oslo. Etter
fagprøva har Heidi fortsatt å jobbe i restauranten. Heidi ønsker å
fortsette på Restaurant Oscarsgate for å lære nye teknikker og å få
jobbe i eit kreativt miljø.
Kilde: Baker og konditor nr 9 - 2010 Oppskriften inneholder
341 Kalorier,
29 g Karbo,
6 g Protein og
22 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Suksess-kake med rom og svisker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
9976 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Suksess-kake med rom og svisker med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 341.03 | 9 509.62 | 792.47 | Kcal |
Protein | 5.72 | 159.50 | 13.29 | gram |
Karbohydrat | 28.76 | 801.97 | 66.83 | gram |
Kostfiber | 1.97 | 54.93 | 4.58 | gram |
Fett | 22.13 | 617.10 | 51.42 | gram |
Mettet fett | 11.75 | 327.65 | 27.30 | gram |
Salt | 0.13 | 3.66 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.01 | Kr 139.70 | Kr 11.64 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 789 totalt | 2 789 pr porsj | 232 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,73 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Nøttebunn
Pisk eggehviter stive. Bland nøtter og melis og
vend det sammen med de piskede eggehvitene.
Fyll i smurt form og stek på 180 grader i 10 min.
Eggekrem
Kok opp fløte, sukker og vaniljesukker.
Hell fløten over eggene mens du pisker.
Ta kjelen over svak varme igjen og rør med
slikkepott til blandingen tykner.
Del smøret i terninger og rør de inn i
eggeblandingen.
Avkjøl, fyll så i 16 cm ring og frys.
Rom/Sviskemousse
Kok opp 300 g kremfløte og sukker.
Spe den varme fløten over eggene.
Sett kjelen tilbake på varmen og varm forsiktig
til fløteblandingen tykner.
Legg gelatinbladene i kaldt vann i et par
minutter og rør de i fløteblandingen.
Avkjøl til ca. 35-40 grader. Pisk den resterende
fløten til bløt krem. Vend så sammen med
fløteblandingen.
Smak til med rom og hakkende svisker.
Fyll i 22 cm form. Legg den frosne eggekremen i
midten før moussen blir for stiv.
Frys kaken igjen.
Kakaoglasur
legg gelatin i bløt i kaldt vann i et par minutter.
Bland resten av ingrediensene og kok opp,
tilsett gelatin og avkjøl til ca. 30 grader. Dette er
fin glaseringstemperatur. Glaser kaken
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Heidi Menes Koldingsnes
(Intern: 27947)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-12-12
Oppdatert dato:2010-12-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift