Fotograf:
Melk.no
En god kake som passer best for litt eldre "bursdagsbarn" (inneholder portvin). Oppskriften inneholder
290 Kalorier,
25 g Karbo,
5 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stenbukkens kake, 22. desember - 20. januar er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4567 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Stenbukkens kake. 22. desember - 20. januar med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 289.87 | 5 390.71 | 539.07 | Kcal |
Protein | 5.14 | 95.59 | 9.56 | gram |
Karbohydrat | 24.51 | 455.81 | 45.58 | gram |
Kostfiber | 1.00 | 18.60 | 1.86 | gram |
Fett | 18.59 | 345.72 | 34.57 | gram |
Alkohol | 0.28 % | 5.21 | 0.52 | gram |
Mettet fett | 8.77 | 163.10 | 16.31 | gram |
Salt | 0.19 | 3.59 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.74 | Kr 88.15 | Kr 8.81 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 860 totalt | 1 860 pr porsj | 186 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Bunn
Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel blandet med bakepulver, og rør forsiktig til alt er blandet. Hell røren i smurt kakeform og stek kakebunnen. Avkjøl på rist.
Fyll
La rosinene ligge i bløt i portvin minst 2 - 3 timer. Kjør dem i foodprosessor sammen med sjokoladepuddingen til en jevn masse.
Visp all fløten (både til fyll og pynt) til krem, og vend halvparten av kremen inn i sjokoladeblandingen.
Del bunnen i tre lag, og dynk med melk eller portvin. Fyll kaken med sjokoladekremen og kle hele kaken med resten av kremen.
Pynt
Farg marsipanen med konditorfarge (200 g til rosa bånd, 50 g til brun stenbukk og 50 g til grønne tall). Kjevle ut et rosa bånd, ca 3 cm bredt, som rekker rundt hele kaken. Lag bord med et lite glass eller hjerte.
Lag tallene i grønn marsipan og skjær ut stjernetegnet etter mønsteret under i brun marsipan (marsipan + kakaopulver). Marker klovene på stenbukken med mandelspon og munnen med lakrislisser.
Legg stjernetegnet midt på kaken og plasser tallene rundt.
Bruk en rund kakeform på ca 26 cm i diameter til en kake på 8 - 10 porsjoner.
I stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28535)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-11
Oppdatert dato:2013-08-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift