Julens småkaker. 7. 13 eller 20 slag?


Oppdatertdato: 2023-12-11 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals, Bengt Wilson


Småkakene i julen er en tradisjon som vi har her i landet. Tradisjonen er ikke så gammel, men er grundig rotfestet i juletradisjonene. Og for dere som bruker tiden nå før jul til å kose dere over deig og redskaper på kjøkkenet, er det en masse gode oppskrifter på de beste småkakene. Hvem av oss har vel ikke hørt om (og smakt) fattigmann, goro, krumkaker, kakemenn, smultringer, pepperkaker osv.

Jeg har under samlet de mest vanlige av disse kakene og jeg håper at det blir en enkel og grei oversikt for dere!



Rosettbakkels

100 g hvetemel
1 egg
1 1/2 dl melk
1 ts smør, smeltet
1 ss sukker

Kok i jerngryte og bruk så mye smult at kakene får god plass. Beregn ca 1 kg smult til 1 porsjon kaker. Varm fettet langsomt til ca. 175 C. Fettet er passe varmt når det bruser rundt en pinne. Kakene skal gå raskt til bunns og straks dukke opp igjen, heve seg og bli gyllenbrune på undersiden. Snu dem raskt så de blir jevnt brune. Tilsett en bit rå potet om fettet blir for varmt. Er fettet for lite varmt trekker kakene fett. Er fettet for varmt blir kakene brune utenpå og rå inni. La de stekte kakene bli avkjølt på papirhåndkle over en rist før de legges i plast.

Bland alt. La røren få stå og svelle ca. 20 minutter. Varm smulten. Dypp jernet (rosettbakkelsjern) først i smulten og deretter i røren. Pass på så røren bare kommer opp til øverste kant av jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Ta dem forsiktig løs fra jernet med en gaffel. Denne røren må være mager for å få fine kaker.

Sandkaker

500 g hvetemel
250 g sukker
250 g smør uten salt
2 egg
1/2 ts hornsalt
Hakkede mandler og perlesukker til pynt.

Rør smør og sukker hvitt. Pisk eggene og rør de inn i smøret. Rør ut hornsalt i litt melk og tilsett det med melet i blandingen. La deigen stå kaldt over natten. Kjevles tynt ut og så stikker du ut runde kaker med ett glass. Pensle med eggehvite og dryss med mandler og perlesukker. Stek ved 200 grader til de er lysegule.

Sirupssnipper

2 dl Sirup
1/2 dl Sukker
1/2 ts Pepper
1/2 ts Kanel
1 1/2 ts Hjortesalt/natron
400 g Hvetemel
100 g Smør

Sirup, sukker og smør has i en kjele og røres sammen over middels varme. Ta blandingen av varmen og la den avkjøle litt for alt det tørre siktes inn, rør sammen. Sett deigen til avkjøling i kjøleskap over natten.

Kjevle deigen tynt ut. Skjær ut snipper, hvis en vil kan en legge en halv skåldet mandel på hver kake, lim den fast med eggehvite. Stek sirupssnippene til de er blitt pent brune ved 180 grader i cirka 10 minutter.

Sjakkruter

175 g smør
250 g hvetemel
80 g melis
2 ss kakao

Bland halve deigen med 2 ss kakao. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg de hvite diagonalt ved siden av hverandre, likeså de brune. Skjær i tynne skiver. Stek kakene på 175 C i ca. 10 minutter.

Tyske skiver

300 g smør eller margarin
1/2 dl melk
400 g sukker, helst brunt (4 1/2 dl)
2 ts hjortetakksalt
2 ss kanel
1/2 ss ingefær
2 ts nellik
200 g grovhakkede mandler
600 g hvetemel (ca 1 l)

Smelt smøret, bland det i melken og avkjøl. Bland sukker, hjortetakksalt, krydder og mandler i en skål. Hell væsken over og arbeid inn 2/3 av melet. Arbeid deigen smidig på bakebordet med resten av melet.

Rull deigen ut til tykke ruller (ca 5 cm i diameter). Trykk dem til så de blir firkantede. La dem ligge kaldt til de har stivnet, gjerne 1 døgn.
Skjær lengdene i tynne, jevne skiver og legg dem på plate med bakepapir.
Stek ved 175 grader i ca 10 minutter, og la de avkjøle på platen.

Annonse



Kokosmakroner 2


Prøv også Kokosmakroner 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2014
Denne retten tar ca 20-25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 eggehviter
180 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
250 g kokosmasse


Om marengsen ikke blir så stiv vil kokosmakronene "flate ut" ved steking. De smaker jo det samme men ser ikke fine ut. Du kan ordne dette ved å tilsette litt ekstra kokosmasse om du ser at marengsen ikke er skikkelig stiv.
Jeg har og erfart at det lønner seg med varmluftsovn, da luftsirkulering tørker ut overflaten på kakene og dermed blir de ikke flate så fort.


Fremgangsmåte

Pisk eggehviter først lett og så tilsett sukker/vaniljesukker mens vispen går. Tilsett i flere omganger til du får en marengsmasse. Bland lett inn kokosmassen.

Legg røren i topper med to teskjeer på bakepapirkledd plate. Lag de som små topper med fingrene.

Stek dem fint gylne ved 170 C i 10-15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 426,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ingrid Espelids Kakemenn


Prøv også Ingrid Espelids Kakemenn.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.02.2011
Denne retten tar ca 45 min + kjøling å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

100 g smør
4 stk eggehvite
2 dl sukker
450 g hvetemel
1 ts hornsalt
Rød og grønn konditorfarge til pynt



Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør eggehvitene sammen med sukkeret i en bolle og rør inn det smeltede, avkjølte smøret. Rør godt. Tilsett mel og hornsalt og elt deigen til den er jevn og fin. Legg den i en plastpose og legg den i kjøleskapet minst en time.

Ta en del av deigen og kjevle til en 3-4 med mer tykk leiv. Stikk ut kakemenn, kakekoner og andre figurer. Legg kakene på på plate dekket med bakepapir.

Stek kakene ved 100 º C i 20-25 minutter. De skal være hvite og porøse når de er ferdige. Avkjøles på platen.
Mal dem med pensel dyppet i konditorfarge blandet med vann.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 355,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 56,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Krumkaker


Prøv også Krumkaker.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

3 egg
150 g smør
150 g sukker
150 g hvetemel
3/4 ts kardemomme


Enkle og rett frem krumkaker. Denne inneholder ikke melk i deigen eller surmelk ol.


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker. Rør inn det tørre.
Rør inn smeltet smør til slutt.

Stek i krumkakejern og krum de med en gang etterpå. Legges forsiktig på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 405,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pepperkaker 2.

Pepperkaker 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

150 g meieriesmør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
ca. 450 g hvetemel


Hjemmelagde pepperkaker skaper fin julestemning og smaker utrolig godt i en mørk førjulstid.


Fremgangsmåte

1. Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet.
2. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
3. Rør inn fløte.
4. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.
5. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk.
6. Stikk ut forskjellige figurkaker, legg dem på bakepapirkledd stekebrett og stek dem på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.
7. Avkjøl kakene på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 410,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 58,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lussekatter 3.

Lussekatter 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Grunndeig:
150 g meierismør
5 dl melk
50 g gjær
1 egg
1 g safran
1 sukkerbit
135 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
Ca. 1 1/2 liter hvetemel
Pensling:
Sammenvispet egg
Pynt:
Rosiner eller korinter

I stekeovnen: 225 grader C - 10-15 minutter


Lussekatter er en like viktig del av Luciadagen den 13. desember som skikken med hvitkledde jente og gutter med tente lys. Dette er en skikk vi har adoptert fra Sverige.


Fremgangsmåte

Smelt smøret og hell i melken. Smuldre jæren i bakebollen og rør den ut med litt av den lunkne væsken. Bland i egget og safranen som er knust i morteren sammen med sukkerbiten. Det er viktig å tilsette safranen i væsken slik at fargen blir jevn når deigen er ferdig.Rør inn mel,salt og kardemomme og elt til deigen er passe fast. Ta av mel til utbaking. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Form deigen til lussekatter etc.og legg baksten på stekeplate kledd med bakepapir. Eterhev under plast ca. 15 minutter. Pensle med egg og pynt med osiner. Stek baksten lyst gyllen.

Forskjellige former:
Trill tynne pølser og form dem som en S, en Lussekatt, pynt med en rosin i hver ende.
Trill fem pølser og rull dem sammen, plasser dem med en i midten og fire boller pent fordelt rundt den, med en rosin midt i hver, en Gullvogn.

Trill fem pølser og legg dem i bue med en liten bøy i hver ende- Prestens hår (pasjfasong)

Kirkeport lager du ved å bøye fem deigpølser til en port. En liten flette nederst gjør porten fin. Lilje er en deigpølse i bue med bøy nederst på begge endene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 290,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Goro 3.

Goro 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.12.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matsiden
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 3/4 dl kremfløte
1 egg
125 g sukker
ca 500 g hvetemel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
325 g meierismør

Gorojern


Goro er en av våre eldste julekaker, og er gjerne en kake en forbinder med bestemor. Kakene er tynne og sprø, og får et utpreget flott bladmønster fra jernet de stekes i.


Fremgangsmåte

Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.

Tips:
Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deig av gangen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 457,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Berlinerkranser 4.

Berlinerkranser 4


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2017
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Regal
Bildet er tatt av Regal

Ingredienser

500 g Regal Siktet Hvetemel
4 hardkokte eggeplommer
4 rå eggeplommer
200 g sukker
500 g smør


Berlinerkranser er nydelige smørkaker med perlesukker formet som en kringle. Kaken er ofte en del av de en syv sortene man baker til jul.


Fremgangsmåte

Dag 1:
1. Kok 4 egg i 10 min. Del dem i to og ta ut eggeplommene.
2. Bland i de rå eggeplommene og sukkeret, og rør til tjukk eggedosis. Smuldre smøret eller margarinen i mesteparten av melet. Bland det i eggedosisen.
3. Rør deigen godt sammen, men elt den ikke for mye. Sett deigen kaldt (ikke kjøleskap) til neste dag.

Dag 2:
1. Trill deigen ut til lillefingertykkelse og skjer dem i 10 cm lange strimler som formes til kranser. Kransene dyppes i eggehvite og perlesukker.
2. Kakene legges på bakepapir og stekes ved 225 grader i ca 6 minutter.
3. Kakene er meget sprø og må tas forsiktig av platen. Oppbevares i boks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 503,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Juleruter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2003
Denne retten tar ca 0 å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no

Ingredienser

50 g gjær
100 g smør eller margarin
5 dl melk
2 ts salt
11-12 dl hvetemel
smør eller margarin til stekeplatene



Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret i en kasserolle, hell melken i og la det bli fingervarmt.

Hell væsken over gjæren, rør til den er oppløst.

Tilsett saltet og det meste av melet. Spar litt til utbakingen. Arbeid deigen godt, sett den tildekket til heving ca 30 minutter.

Ta deigen ut på melet bakebord. Elt den og del den i fire.

Kjevle hver del ut til en leiv ca 1/2 cm tykk. Bruk mønstret kjevle eller prikk med gaffel.

Skjær leivene i ruter ca 12x12 cm og legg dem på smurte plater.

Stek dem, uten etterheving, ved 225 C ca 10 minutter, eller til kakene får pen, lys farge.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 253,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortetakk 4.

Hjortetakk 4


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

3 egg
200 g sukker
125 g smør
1 glass lys vin
400 g hvetemel
1/2 ts natron
smult



Fremgangsmåte

Visp eggedosis, ha i smeltet, avkjølt smør, vin, mel og natron. Elt deigen jevn, men ikke så mye at den blir seig. La deigen hvile til neste dag.

Trill fingertykke pølser. De skal være ca 11 cm lange. Legg sammen til ringer, trill skjøten godt sammen. Lag 4-5 hakk på skrå i ytterkanten av ringene og kok dem i smult til de er pent hevet, gulbrune og gjennomkokt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 350,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hasselruter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.10.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no

Ingredienser

1 dl hasselnøtter
100 g smør
2 egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ss vaniljesukker



Fremgangsmåte

Raske å lage, nesten som brownies. Populære hos de fleste.

Langpanne, 20 x 25 cm
I stekeovnen: 175 °C, ca. 20 minutter

Rist nøttene i tørr stekepanne ved høy varme noen minutter. Rist ofte på pannen. Ha nøttene i et rent kjøkkenhåndklede og gni til skallet løsner. Fjern det. Smelt smøret og avkjøl det. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Bland sammen mel, kakao og vaniljesukker. Rør blandingen inn i eggedosisen. Ha i smør til slutt. Hell røren i en langpanne med bakepapir. Trykk nøttene i deigen og stek kaken midt i ovnen.
Ta den ut når den kjennes ganske ferdig, men fremdeles ikke er helt fast. Avkjøl den og løft den ut av formen ved hjelp av bakepapiret. Skjær 5 x 5 cm store ruter. Oppbevares kjølig eller i fryser.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 426,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havremakroner 6.

Havremakroner 6


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.10.2012
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

200 g smør
250 g sukker
1 dl melk
250 g hvetemel
1 ts malt kanel
½ ts malt nellik
3 ts hornsalt
250 g havregryn


Bak noen saftige og smakfulle Havremakroner.


Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Bland i melk og mel blandet krydder og hornsalt. Ha i havregrynene til slutt.

Sett deigen med to teskjeer på smurte plater. Stek kakene gylne ved 180 °C

Avkjøles på rist.

1 porsjon gir ca 30 Havremakroner

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 414,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 55,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smultringer 6.

Smultringer 6


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2010
Denne retten tar ca 75 min + noen timer å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

3 stk egg
375 g sukker
3 dl seterrømme
2 dl matfløte
50 g smør
750 g hvetemel
½ ts malt kardemomme
2 ts hornsalt
1 kg smult til steking eller nøytral olje


Smultringer er i Norge en tradisjon å bake i adventstiden, men det er også en småkake som mang en bestemor gjerne lager i resten av året også.


Fremgangsmåte

1 porsjon gir ca 70 smultringer

Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene. Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

Tips:
De små rundingene som blir til overs etter at man har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll de gjerne med litt syltetøy som sprøytes inn og rull de i melis. Nydelig!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 365,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fattigmann.

Fattigmann


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.12.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

3 eggeplommer
1 eggehvite
8 ss kremfløte
8 ss melis
1 ts kardemomme
1/4 ts kanel
1 ss konjakk
400 g hvetemel
smult til steking.


Fattigmann hører til blant de "sju slaga" som man må ha til jul. Lag gjerne fattigmann først og kok smultringer i smultet etterpå


Fremgangsmåte

Pisk eggeplommene med halvparten av melisen. Bland fløten med den andre delen av melisen og tilsett krydder og konjakk.
Tilsett så den stivpiskede hviten vekselvis med melet. Arbeid deigen lett på bakebordet, skal være løs. Kjevles ut ganske tynt og kuttes ut i spisser. Lag ett hull i spisen og tre spissen gjennom.

Sett over smult i en jerngryte/smultgryte. Varm opp langsomt. Når det stiger opp blålig røyk er den passe varm.
Legg kakene i og stek dem til de er pent gulbrune. Tas opp og tørkes på kjøkkenpapir.

Gammel norsk oppskrift.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 337,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:66
Grillmat.Bringebær.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.