Vi har i det siste lagd opp en ny versjon av en kjøttdeiggryte som jeg har hatt som favoritt lenge. Det er 3 versjoner av denne som bare er så gode, enkle og så får du kjøpt ingrediensene i nærbutikken. Den gryten som jeg viser først her er en vi lagde helt tilbake i 2003. Disse oppskriftene viser bare at det enkle ofte er det beste. Jeg mener og at dette opprinnelig skulle være ett alternativ til fårikål, men er ikke sikker.
Vegetarversjon
Her er det ganske enkelt å bytte ut kjøttdeigen med ett vegetar alternativ. Det er kommet flere vegetarversjoner på markedet i de siste årene, og disse skulle gå fint å bruke.
Men her er disse 3 først og så flere alternativer nedover med kjøttdeig eller karbonadedeig
Kjøttdeiggryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.11.2018Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g kjøttdeig
2 ss olje
1/2 kålhode, finstrimlet (avhengig av størrelse) Nykål passer fint
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 ts soyasaus
1-2 dl vann
En klatt rømme
En av mine beste gryteretter. Her har jeg og brukt fersk paprika istedenfor pulver da vi ikke hadde mer igjen. Jeg serverte med kokte poteter og gulrot.Fremgangsmåte
Brun kjøttdeigen i oljen. Rør hele tiden så den smuldrer seg. Tilsett kålen og brun den lett.
Rør inn salt, pepper, paprikapulver, soyasaus og vann og la retten småsurre under lokk i 15 minutter.
Rør inn rømmen like før servering.
Server gryten med poteter eller ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøttdeiggryte med kål
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.02.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g kjøttdeig
2 ss olje
1/2 lite hodekål strimlet
Evt 1 gulrot i biter
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts paprika
1 ss soyasaus
2-3 dl vann
3-5 ss rømme
En enkel og utrolig god gryterett. Vi brukte karbonadedeig, men alt av slike deiger kan brukes. Pass på å smake til før servering. Soyasaus setter prikken over i(en), men vi pleier å ha i litt cayennepepper + litt magisk krydderblanding. Server med poteter eller brød. En gryte som absolutt anbefales.Fremgangsmåte
Brun kjøttdeig i olje og ha i kålen. Brun lett.
Tilsett gulrot, salt, pepper, krydder, vann og soyasaus.
Rør rundt og la surre i 15 minutter til kålen er myk.
Smak til med krydder
Rør inn rømme før servering
Server med poteter eller brød
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
112,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøttdeiggryte med rødkål
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.03.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
300 g kjøttdeig
2 ss olje
1/2 lite rødkål strimlet
Evt 1 liten løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts paprika
1 ss soyasaus
2 dl vann
3-5 ss rømme
2 porsjoner ris
Dette er hva man gjør om det blir liggende en rødkålskalk i kjøleskapet over tid. Vi hadde en og prøvde oss med en kjøttdeigpanne med kålen. Og dette slo virkelig an. I tillegg kan man jo finhakke litt andre grønnsaker også.
Rømmen kan og blandes inn før servering, men vi valgte å ha den ved siden av.Fremgangsmåte
Bruk en dyp stekepanne
Brun kjøttdeig i olje og ha i rødkålen, løk og hvitløk. Brun lett.
Tilsett salt, pepper, krydder, vann og soyasaus.
Rør rundt og la surre i 15 minutter til kålen er myk.
Smak til med evt mer krydder
Server rømme ved siden av og sammen med kokt ris
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
125,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Chili con carne 1
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
31.08.2002Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 liten løk
1/2 paprika
100 g kjøttdeig
2 dl hermetiske tomatar
1 pressa kvitløkbåt
1 ms tomatpuré
1/2 ts salt eller
1/2 ts buljongpulver
1/2 ts basilikum eller oregano
1 krm chilipepar
2 dl kokte kvite bønner (eller 1 boks bønner i tomatsaus)
1 ms finhakka persille
Til steiking: 2 ts mjuk margarin eller olje
Koketid: ca 20 minutt
Denne er nydelig og varmer godt. Utgangspunktet er en oppskrift jeg har hatt lenge på nettsiden, men med litt variasjon. Vi har i litt frisk grønn chili samt til pynt. Vi brukte og brune bønner og mer kjøttdeig enn oppskriften. Men dette er en rett som er lett å variere. Ble og servert med nachochips. Næringsberegning er for den originale.Fremgangsmåte
1 Skrell løken. Skjer han i terningar.
2 Ta bort kjernehuset på paprikaen og skyl han. Skjer han i tynne skiver.
3 Smelt margarinen i ei gryte eller ein kasserolle (knapt middels varme).
4 Ha i løk og paprika. Fres i omtrent fem minutt. Rør om med ein tregaffel.
5 Tilset kjøttdeigen. Steik han saman med løk og paprika i omtrent fem minutt. Mos kjøttdeigen med gaffel heile tida, slik at han blir ein grynete masse.
6 Tilset tomatar med krafta, kvitløk, tomatpuré, salt og krydder.
7 Kok på svak varme i omtrent ti minutt.
8 Tilset bønnene og kok opp. Ha i litt vatn dersom det er for tjukt.
9 Strø finhakka persille over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Risotto med sopp og kjøttdeig
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
01.10.2002Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
CulinarioBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 1/2 l kraft (hønse-, kjøtt-, grønnsaks-, viltkraft)
3 ss usaltet smør
1 ss olivenolje
1 finhakket løk
250 karbonadedeig eller kjøttdeig
250 g fersk sjampinjong eller 25 g tørket forvellet tørket steinsopp
450 g risottoris
1 1/4 dl tørr hvitvin
1 dl erter (frosne eller ferske)
1/4 ts revet muskat
salt og pepper
Her brukte vi istedenfor kjøttdeig skinkerester vi hadde liggende. Denne blir utrolig god med revet parmesan eller annen sterk ost over.Fremgangsmåte
Varm opp kraften i en egen kjele. Smelt 2 ss av smør med olivenolje i en jerngryte e.l. Ha middels varme. Dette er viktig for at risottoen ikke skal svis. Fres løk i ca. 5 min. til den er mør.
Tilsett karbonade- eller kjøttdeig og brun i 5 min. Rør hele tiden slik at karbonade- eller kjøttdeigen forblir grynet. Tilsett sopp og fres den under omrøring i 2 min. Tilsett risen. Rør den inn i ca. 2 min. Tilsett vin og la risen småkoke under omrøring til væsken er absorbert.
Tilsett varm kraft i porsjoner på ca. 1 dl.
Rør hele tiden og hell på mer varm kraft når væsken som er tilført er absorbert.
Når risen er halvkokt etter ca. 10 – 13 min. (total koketid er 20 – 25 min.) tilsettes erter, muskat, salt og pepper. Det er forskjell på ris.
Noen ganger brukes mer væske enn angitt. Trengs mer tilsett, varmt vann eller varm kraft. Når risottoen er kokt ta kjelen av varmen. Rør inn resten av smøret og halve parmesanen.
Server straks med revet/høvlet parmesan.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
96,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Karrigryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g kjøttdeig /karbonadedeig
1 gulrot
1/2 purre
1/2 frisk chili
1 ts karri
1 ts malt koriander
1/2 ts salt
1/2 dl ananasjuice
2 dl vann /kraft
1/2 presset sitron
1 ss
maizena mel
1 liten boks ananas i biter
Fremgangsmåte
1. Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte.
2. Rens grønnsakene og skjær gulroten i små terninger, purre og chili i ringer. Fres grønnsakene raskt i panna og ha i gryten.
3. Tilsett krydder. Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Tilsett ananasen og smak til med krydder.
Server karrigryten med kokt ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Festgryte med kjøttdeig og pasta
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
500 g kjøttdeig
1 purreløk
smør eller margarin
1 boks hermetiske tomater, 400 g
1 ss tomatpuré
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts oregano
200 g pasta
Fremgangsmåte
Vask purreløken godt og skjær den i små biter. Brun kjøttdeigen i stekepannen, men ikke smuldre den for mye.
Legg over i en gryte. Kok ut pannen med litt vann. Tilsett purreløk, tomater, tomatpuré og krydder. La gryten småkoke ved svak varme ca 5 minutter.
Kok pastaen i en kjele etter anvisning på pakken. Rør den forsiktig ned i gryten og server straks.
Server med loff til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gryte à la Knut
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 ss margarin eller olje til steking
1 stk. løk
4 stk. gulrot
2 stilk stilkselleri
6 stk. potet
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ½ dl vann
2 ss ketchup
1 ss tørket oregano
1 ts salt
½ ts pepper
Fremgangsmåte
1. Stek kjøttdeigen sammen med margarin/olje på høy varme i en jerngryte.
2. Tilsett grønnsakene i skiver og potetene i grove biter og stek videre et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene.
3. La gryta koke 15-20 minutter og smak til med salt og pepper.
Server gjerne med brød eller flatbrød.
PSST: Ønsker du sausen litt tykkere, kan du tilsette litt maizenna utrørt i litt vann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
62,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hverdagsgryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss margarin eller olje til steking
½ stk. purre
1 båt hvitløk
5 stk. gulrot
2 ½ dl grønnsaksbuljong (utblandet)
1 stk. tomat
½ ts salt
½ ts pepper
Fremgangsmåte
1. Stek kjøttdeigen på høy varme sammen med margarin/olje i en gryte.
2. Kutt purren fint og finhakk hvitløken. Riv gulrøttene, del tomatene i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres gjerne med poteter eller potetstappe til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
89,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ris og kjøttdeig med brun saus
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
10.09.2016Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
KatharinaBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Ris for 2 pr
Kjøttdeig 250 g
Litt salt og pepper og andre krydder du ønsker
1 pk brun saus
Enkel men mild og god rett. I tillegg til originalen hadde vi både løk, gulrot og paprika i stekepanna. Og til slutt litt creme fraiche. Vi brukte og peppersaus.Fremgangsmåte
Kok risen mens du steiker kjøttdeigen ha i krydderene + hakket løk, gulrot og paprika.
Kok sausen etter anvisning på posen... hell så sausen i den brunede kjøttdeigen og la det surre litt
Serveres varmt med risen!!!!!
Nydelig og så enkelt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Falsk fårikål
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.02.2011Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk hodekål - middels størrelse
500 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk egg
3 ss griljermel
1 dl vann
2 stk kjøttbuljongterning
smak til med salt og pepper
Falsk fårikål er enkel å lage og er populær for både store og små. Deilig middag når ting skal gå litt raskt.Fremgangsmåte
Rør karbonadedeigen sammen med salt. Tilsett pepper. Rør i egg og griljermel. Spe med kaldt vann til en smidig farse.
Form karbonadefarsen til boller, litt mindre enn kjøttkakestørrelse.
Del kålen i tynne båter. Legg kål og karbonadeboller lagvis i en kjele med salt og pepper mellom lagene. Ha i buljongterningene og fyll på vann så det dekker. La dette småkoke i ca. 30 min.
Om du ønsker, kan du jevne med litt hvetemel utrørt i vann.
Server den faske fårikålen med et dryss hakket kruspersille og kokte poteter. Flatbrød er godt til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
68,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3176