Risotto med sopp og kjøttdeig





Risotto med sopp og kjøttdeig oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Her brukte vi istedenfor kjøttdeig skinkerester vi hadde liggende. Denne blir utrolig god med revet parmesan eller annen sterk ost over.

Oppskriften inneholder 95 Kalorier, 14 g Karbo, 3 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Risotto med sopp og kjøttdeig er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
1,5literkraft (hønse-, kjøtt-, grønnsaks-, viltkraft)
3sssmør, usaltet
1ssolivenolje
1stkløk finhakket
250grkarbonadedeig eller kjøttdeig
250grsjampinjong, fersk eller 25 g tørket forvellet tørket steinsopp
450grrisottoris
1,25dlhvitvin, tørr
1dlerter (frosne eller ferske)
0,25tsmuskat, revet
salt og pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Risotto med sopp og kjøttdeig!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94.90541.10Kcal
Protein3.4519.67gram
Karbohydrat14.3781.93gram
Kostfiber0.533.02gram
Fett2.1812.43gram
Mettet fett1.066.04gram
Alkohol0.42 %
Salt0.633.57gram
Pris på oppskriftenKr 3.36Kr 19.16Kroner
Hele oppskriften veier2 851 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm opp kraften i en egen kjele. Smelt 2 ss av smør med olivenolje i en jerngryte e.l. Ha middels varme. Dette er viktig for at risottoen ikke skal svis. Fres løk i ca. 5 min. til den er mør.
Tilsett karbonade- eller kjøttdeig og brun i 5 min. Rør hele tiden slik at karbonade- eller kjøttdeigen forblir grynet. Tilsett sopp og fres den under omrøring i 2 min. Tilsett risen. Rør den inn i ca. 2 min. Tilsett vin og la risen småkoke under omrøring til væsken er absorbert.
Tilsett varm kraft i porsjoner på ca. 1 dl.
Rør hele tiden og hell på mer varm kraft når væsken som er tilført er absorbert.
Når risen er halvkokt etter ca. 10 – 13 min. (total koketid er 20 – 25 min.) tilsettes erter, muskat, salt og pepper. Det er forskjell på ris.
Noen ganger brukes mer væske enn angitt. Trengs mer tilsett, varmt vann eller varm kraft. Når risottoen er kokt ta kjelen av varmen. Rør inn resten av smøret og halve parmesanen.
Server straks med revet/høvlet parmesan.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Culinario
(Intern: 1883)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-10-01
Oppdatert dato:2018-04-15
Lesere: 10147 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Risotto med sopp og kjøttdeig.Risotto med sopp og kjøttdeig.
Denne retten har 94,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella Valenciana.Paella Valenciana.
Denne retten har 163,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karri gryte fra Brasil.Karri gryte fra Brasil.
Denne retten har 213,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.