Som nevnt i forrige test av kyllingsuppe er dette veldig populære oppskrifter hos oss. Mens den forrige var spedd ut med fløte og kokosmelk, er dette en suppe med tomatbasert væske. Den er klarere og sterkere, men smaker mye mer autentisk.
Her er det brukt søtpotet opprinnelig og kikerter, samt sterk curry paste. Men her brukte vi igjen vår hjemmelagde karriblanding samt at vi prøvde med vanlige poteter.
Suppa er under her med flere andre lignende kyllingsupper som ikke er spedd med melkebaserte produkter. Fra forskjellige land.
Krydret indisk kyllingsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 ss vegetabilsk olje
0,5 løk finhakket
60 gr currypaste
400 gr stekt kyllingfilet i terninger
10 dl kyllingbuljong kraftig
200 gr hakkede hermetiske tomater
200 gr søtpotet i terninger
200 gr rensede hermetiske kikerter
1 håndfull hakkede basilikumblader
6 ss yoghurt naturell til servering
En klar og sterk suppe med indisk preg. Juster styrke med currypasten og evt mengde poteter. Vi brukte vanlige poteter da vi ikke hadde søtpotet.
Uten yoghurt er denne suppa allergenvennlig.Fremgangsmåte
Stek evt kyllingkjøttet i terninger om det ikke er ferdig. Sett til side.
Varm oljen og surr løken blank noen minutter. Ha i currypaste eller karripulver for eksempel. Surr ett par ekstra minutter
Ha i buljong og tomater, kok opp og ha i søtpoteter. Reduser og la de surre i ca 10 minutter til potetene er møre, rør jevnlig.
Ha så i kjøttet, kikertene og koriander. Varm opp og surr 1 minutt.
Suppen serveres med yoghurt og kanskje nanbrød eller annet brød. Litt spirer på toppen ser pent ut.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.05.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 kyllingfileter
2 l kokosmelk
1 kyllingbuljongterning
3 ss
galangal finhakket (vanlig ingefær kan og brukes)
6 limeblader i strimler
1/2 dl fiskesaus
6 små biter sitrongress
1 dl limesaft
1 ts chilisaus
1 rød chili i tynne skiver
6 limeblader
6 små røde chili
En variant av thai kyllingsuppe som er en av våre favorittsupper. Her er det flere måter en kan variere på. Vi pyntet med persille og litt most frisk tomat. Husk at galangal, limeblader og sitrongress ikke skal spisesFremgangsmåte
Del kyllingen i passende terninger.
Kok opp kokosmelken i en kjele. Legg i kylling og buljong. Kok blandingen til kyllingen er nesten ferdig. Ha i galangal, limeblader, sitrongress og fiskesaus.
Kok suppen i 2 minutter. Ta kjelen av varmen. Ha i limesaft, chilisaus og chili.
Hell suppen i varme boller. Pynt med limeblader og rød chili.
Server gjerne denne suppen med kokt ris til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Afrikansk kyllingsuppe
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
23.01.2004Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 grillet kylling (ca. 850 g)
2 løk
smør til steking
1 1/2 ts karri
8 dl kyllingkraft eller hønsebuljong (terning + vann)
4 modne tomater evt. 1 boks hermetiserte tomater (ca. 400 g)
4 poteter
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 1/2 dl fryste erter
Fremgangsmåte
Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i strimler. Finhakk løk og surr den i smør i en kjele med karri til løken er blank. Tilsett kyllingkraft (buljong) med tomater (silte hermetiske tomater) og poteter i terninger. Kok til alt er mørt. Mos det i matprosessor og hell det tilbake i kjelen. Ha i salt og pepper og la suppen småkoke et par minutter. Tilsett erter og kyllingstrimler før servering. På afrikansk vis serveres suppen kald, men den er faktisk også svært god varm. Brød er fast følge til suppe. Variér suppen eventuelt med andre grønnsaker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsuppe med rotgrønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.01.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 stk kyllingfilet
2 ss olje til steking
1 stk løk
1 stk purre
6 stk sjalottløk
1 stk persillerot
1 stk pastinakk
2 stk gulrot
2 skive kålrot
2 skive knollselleri (sellerirot)
5 dl finsnittet hodekål
1 boks hakkede hermetiske tomater
3 båt hvitløk
½ stk rød chili uten hinner og frø
2 stk kyllingbuljongterning
1 l vann
Dette er en deilig suppe som metter godt. Masse gode grønnsaker harmonerer med både kylling og tomatsmaken, og litt chili setter en spiss på suppen.Fremgangsmåte
Stek kyllingfiletene i litt olje. Legg dem i en kjele med vann og buljongterninger. Kok på svak varme i ca. 30 minutter.
Rens og skjær alle grønnsakene - unntatt purren - i små biter som tilsettes buljongkjelen. Tilsett tomater.
Ta kyllingfiletene opp og skjær dem i mindre biter og legg dem tilbake i kjelen.
Skjær purren i ringer og legg dem i kjelen.
La suppen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann om suppen blir for tykk.
Server suppen med en rømmeklatt og godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
40,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsuppe med squash og bønner
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.10.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 ss olje
1 stk løk
2 båt presset hvitløk
1 l kyllingkraft eller hønsebuljong
5 dl tomatjuice , evt. hermetiske tomater
½ stk rød paprika i terninger
1 stk grønn squash i terninger
1 boks hermetiske røde bønner
½ boks hermetiske maiskorn
ca. 200 g strimlet kyllingfilet
salt og pepper
Kyllingsuppa er hverdagslig, mager og passer like godt sommer som vinter. I stedet for kyllingfilet kan du like gjerne bruke kjøtt fra grillet kylling.Fremgangsmåte
1. Fres løk og hvitløk mør og blank i olje.
2. Hell på kyllingkraft og tomatjus og kok opp. Tilsett paprika og squash. Kok ca. 5 minutter.
3. Tilsett bønner, maiskorn og kyllingkjøtt. La alt bli mørt og varmt. Smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
41,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tom Yum Gai (thailandsk kyllingsuppe)
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 kylling
1 1/2 l vann
1 båt hvitløk i tynne skiver
10-12 skiver galangarot, evt. dobbel mengde ingefærrot
2-3 sitrongress
ca. 2 ts salt
saften av 1 lime
5 sjalottløk i tynne skiver
Pynt:
Koriander, rød chili, lime og limeblader
Fremgangsmåte
Del opp kyllingen i 3-4 cm lange biter med ben. Kok opp vann og tilsett hvitløk, galangarot og sitrongress skåret på skrå i ca. 1 cm lange biter. Tilsett salt og limesaft. Ha i kyllingstykkene og sjalottløk i skiver. Kok opp og la suppen trekke ca. 5-10 minutter.
Pynt suppen med koriander, chili, en limebåt og finstrimlede limeblader. Ris er tilbehør og spises fra tallerken. Smak eventuelt til med fiskesaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
36,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsuppe med makaroni og sopp
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1,2 liter vann
300 gr oppskårne grønnsaker med kål
gulrøtter, kålrot, selleri, purre, paprika
100 gr tørr makaroniskjell
250 gr sjampinjong lettstekt i skiver.
0,5 stk purre, snittet
200 gr stekt kyllingfilet i terninger
2 stk kylling- buljongterning
1 dash salt
1 dash pepper
persille
Her bruker du de grønnsakene du har. Denne er enkel, sunn og rask å lage.
Og smaken er god. Evt bruk en skikkelig buljong eller kraft. Poteter kan og brukes i suppen for å gjøre den fyldig.Fremgangsmåte
Kok opp vann og la grønnsakene koke i 15 minutter.
Tilsett makaroni. La purre, kylling, sopp og buljongterning koke med de siste 5 minuttene.
Smak til med salt og pepper.
Pynt med persille. Server suppen med brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
40,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsuppe med pasta og brokkoli
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.07.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 1/2 dl pasta, for eksempel pastaskruer
1/2 grillet kylling
1 løk
1 rød paprika
1 ss olje
12 dl vann
2 terninger hønsebuljong
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
½ ts sukker
ca. 1/2 ts salt
ca. ¼ ts pepper
200 g brokkolibuketter
Fremgangsmåte
Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær kyllingkjøttet i passe store suppebiter. Finhakk løk og skjær paprika i biter.
Fres løken i olje til den er blank. Tilsett paprikabiter. Ha i buljongterninger, hell over vann og kok opp. Rør inn litt tomatpuré for å få fin farge. Ha pasta, kyllingbiter og brokkoli i suppen og kok opp. Smak eventuelt til med salt og pepper. Server med brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
44,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsuppe som i Provence
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.03.2009Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kim HoltheIngredienser
kjøtt av 1 stk. kokt kylling (800 g)
1,5 l kyllingkraft
1 boks hermetiske tomater
skallet fra 0,5 stk. appelsin
4 stk. potet
2 stk. gulrot
0,5 stk. purre
1 stk. løk
0,5 stk. fennikel
3 båter hvitløk
0,5 ts gurkemeie
1 ss hakket frisk basilikum
salt og nykvernet pepper
Denne suppen lages av kokt kylling og smakfulle grønnsaker. Den smaker nydelig!Fremgangsmåte
Rens kyllingen for skinn og bein. Skjær kjøttet i biter.
Kok opp kraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
Skjær grønnsakene i små terninger og hakk hvitløken. Fres alle grønnsakene lett i litt olje og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Ha i kyllingkjøttet.
Server suppen rykende varm med ferskt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
43,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3063