
Vi, som mange andre pleier å kjøpe kyllingnuggets i butikken og bruke det som snacks til TV-kosen eller som en enkel middag en gang iblant. Men nå har vi lagd disse selv hjemme og snakk om vellykket mat den dagen.
Samtidig lagde vi og båtpoteter av søtpoteter som vi syntes passet fint sammen, men personlig syns jeg det er best med en dipsaus og bare sitte å "maule" disse nuggetene, eller biter av de.
Jeg har sett andre oppskrifter hvor det brukes malt kjøtt, men da blir det vel mer en slags kyllingkjøttbolle, så vi brukte ren kyllingfilet i passende biter.
Under reklamen følger oppskriften med beregnet næringsinnhold, men her er hva vi gjorde.
Hjemmelagde kyllingnuggets
Til 2 personer
2 stk kyllingfileter i passende biter
3 ss hvetemel
1 dash salt og pepper
1 stk egg
4 ss strøkavring
I tillegg kan man bruke 2-3 ss raspet parmesan om ønskelig sammen med kavringen.
Det er flere måter å lage disse på, og flere metoder til panering og steking. Vi panerer med mel og krydder, dypper i egg og ruller i brødsmuler før de legges på bakepapir i ovnen.
Men her kan man bruke både stekepanne og fritere de i olje som nok de fleste restauranter gjør.
Varianter på denne metoden er
For bedre smak kan kyllingfiletene marineres først og tørkes godt av før de blandes med melet. I melet kan man og ha i 1 ts garam masala og kanskje litt chilipulver og evt litt hvitløkpulver for en sterkere smak.
Kavringen blandes med salt, pepper og raspet parmesan(som vi ikke brukte).
Noen ord om panering
Panering bruker vi på mye. Bla her med kyllingnuggets, men og stekt fisk, friterte grønnsaker ol ++ masse annet.
Normalt finnes det 3 typer panering: Enkel og dobbel + med egg.
Enkel panering
Her blir råvarene rullet i hvetemel med evt krydder. Dette er en slags beskyttelse ved steking - baking eller fritering.
Dobbel panering
Denne brukte vi og består av melblanding, så pisket egg og til slutt kavringblanding. Lager en fin og gylden overflate på det som skal stekes, friteres eller bakes.
Egg panering
Er ingrediens som blir enkel panert + dyppet i pisket egg før steking. Passer best for stekepanne.
Dipsaus
Som nevnt over liker jeg selv å dyppe nuggets i en saus før jeg spiser de.
Den enkleste er en blanding av majones og ketchup + litt krydder.
4 ss majones
2 ss ketchup
0,5 ts løkpulver
0,5 ts pepper
0,25 ts worcestershire saus
Bland alt og la stå kaldt en stund før bruk.
Andre oppskrifter med bruk av kylling nuggets følger under her + vanlige båtpoteter
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kyllingnuggets med stekte potetbåter og tomatsalsa
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.06.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PriorBildet er tatt av
PriorIngredienser
2 poser Prior Nuggets
6-8 poteter
1 bunt persille
salt
pepper
olje
4 store tomater
8 svarte oliven (kan sløyfes)
1 flaske (2 dl) sterk, søt chilisaus
Fremgangsmåte
Skrell potetene og del dem i små båter. Gni potetbåtene inn med persille, olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen ved 200 °i ca. 20 minutter.
Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.
Stek nuggetsene som anvist på posen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Båtpoteter
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
03.06.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 mellomstore poteter
Olivenolje
Timian
Salt
Pepper
Ypperlig og enkelt tilbehør. Denne bruker min sønn stadig vekk til grillmat ol. PÅ bildet ser dere også gulrot og sopp. Tilsett gulrot etter 5 min og sopp når det er 5-10 min igjen. Om en ønsker lite oppvask, bruk bakepapir i bunnen av skypannen.
Krydder er valgfritt, men bruk gjerne urter istedenfor slike krydderblandinger.
Vær obs på steketid som ofte er avhengig av ovnen. Sjekk innimellom. Dette er også avhengig av størrelse på bitene. Og la bitene være like store.
PS Neste gang vi lager dette hjemme skal jeg få tatt ett finere bilde.Fremgangsmåte
Varm opp ovnen til 200 grader
Vask potetene nøye og del de båter. Ca 8 pr potet.
Legges i skypanne og pensles med olje og drysses med krydder. Stekes en snau halvtime ved 200°C. Skal være gyllenbrune.
Ypperlig som tilbehør til kjøtt, men passer og alene som en kveldsrett
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
72,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chicken nugget med fetaostsalat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
31.07.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 kyllingnuggets
Fetaostsalat:
0,5 glass med fetaost i lake.
6 cherrytomater
150 gram sukkererter
0,25 hode med bladsalat
1 neve erter
2 reddiker i skiver
4 ss pinjekjerner
Litt dill til å ha over
Her bruker vi ferdige nuggets fra kjøledisken. Lett og rask mat med rett og slett bare oljen fra fetaosten som dressing.Fremgangsmåte
Bland alt til salaten. Hell over oljen fra fetaosten som dressing. Pynt med litt dill.
Varm nuggets i stekeovnen. Noen minutter til de er gjennomvarme.
Server nuggets med salaten. Kan ikke bli enklere.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
159,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjemmelagde kyllingnuggets med søtpotet
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Rosemarie PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
Kylling-nugget
2 kyllingfileter strimlet
2 ss hvetemel
1 dash salt og pepper
1 egg
3 ss strøkavring
Ovnsbakt søtpotet
1-2 søtpoteter i båter, alt etter størrelse
0,5 ts korianderfrø
0,5 ts salt
1 ts tørket koriander
0,5 ts smoked paprika
0,5 ts cayenne pepper
1 ss rapsolje
Her prøvde vi oss på kylling nuggets hjemme og resultatet ble perfekt. Vi hadde ovnsbakte søtpotet-båter ved siden av, men her kan man jo og bruke poteter eller server nuggets med noe helt annetFremgangsmåte
Nugget
Kyllingfilet kuttes i passende biter. Blandes med salt, pepper og hvetemel i en plastpose. La hvile litt.
Pisk egget sammen med litt vann i en bolle. Legg brødsmulene på ett brett med litt salt og pepper.
Gjør klar ovnen på 200 grader bruk ett brett med bakepapir.
Ta ut kyllingbitene, dyppes i egget og rulles i brødsmulene. Legges på ovnsbrettet og la det steke i 8-10 minutter, litt avhengig av størrelsen på bitene. Vendes ett par ganger under stekingen.
Søtpoteter.
Sett ovnen på 175 grader
Vask og kutt potetene i båter men behold skallet på.
Alt krydderet blandes i en morter.
Legg potetene på bakepapir på brett og sprinkle med olje. Dryss så over krydderblandingen og sett det i ovnen i ca 15-20 minutter. Litt avhengig av hvor myke man ønsker søtpotetene.
Nuggets og poteter serveres med en dipp og salat
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chicken nuggets med grønnsaker og créme fraíche
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.01.2012Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BonduelleBildet er tatt av
BonduelleIngredienser
2 bokser (a 212 g) Bonduelle Gourmet Mais & Erter
1 boks (212 g) Bonduelle Gulrøtter
2 pakker chicken nuggets
1 bunt persille
200 ml créme fraíche
4 ss ketsjup
1 sitron
Tilbehør:
potetmos
Fremgangsmåte
Chicken nuggets tilberedes etter anvisningen på pakken. Skyll og rist persillen tørr. Fjern stilkene og hakk den fint opp.
La Bonduelle-grønnsakene dryppe av i en sil, og varm dem opp i en gryte.
Anrett chicken nuggets sammen med grønnsakene. Legg en skje med crème fraîche og ketsjup på grønnsakene og dryss persille over.
Pynt med sitronbåter. Server potetmos sammen med.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lille kylling
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.12.2013Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
30 g kyllingnuggets (tre stykker)
½ stk grovt rundstykke
2 skive hvitost
1 skive rød paprika delt i to
1 stk knaskerøtter
5 stk sukkererter
Lag en fristende matpakke av gårsdagens middagsrester. Spe på med litt ferske grønnsaker og du holder koken helt til middag.Fremgangsmåte
Legg kalde kyllingnuggets eller kyllingboller i matboksen sammen med et rundstykke med gulost og paprika.
Del grønnsaker eller frukt i mindre biter til barna, da er det mye lettere for dem å spise opp alt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
146,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3033