Lapper eller slike små pannekaker i flere varianter


Oppdatertdato: 2020-11-05 Tema: Pannekaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Lapper eller slike små pannekaker finnes i flere varianter. De kan være laget av poteter, rømme, rismel, byggmel, kokosmel, mais, epler og flere andre ting. Dette er enkel og rask mat som smaker nydelig. Hjemme lager vi disse enten med potet, risgrøt eller den vanlige med hvetemel og rømme, og da den søte/dessert varianten. Men ett raskt søk viser at mange andre råvarer brukes til disse. Og i tillegg flere av den middagsvarianten som ikke er så søt. Det som mangler her må bare være skvettlapper som bilene var utstyrt med før. Lykke til, mvh Knut.




Lapper


Prøv også Lapper.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.03.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4,5 dl hvetemel
3 dl surmelk
1,5 ts natron
3/4 dl sukker
3 egg


Lapper er norsk tradisjonsmat med mange forskjellige versjoner. Men surmelk og natron er fellesnevner. Her har vi pyntet med litt bær + boysenbærsyltetøy!


Fremgangsmåte

Visp sammen egg og melk, og ha i det andre.
Rør godt. Det skal ikke være klumper. Settes så til svelling i ca 30 minutter.

Ha smør i pannen og øs på tynne, runde lapper. Stekes på begge sider til pen farge.
Server med sukker eller syltetøy og evt rømme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Rømmelapper


Prøv også Rømmelapper.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.11.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 ss smør
4 dl hvetemel
3 dl rømme
6 egg
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts bakepulver


Fyldige og gode lapper med rømme.


Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre i matprosessor. La (helst) røren svelle i 15 minutter. Stek så lappene i litt smør eller olje i varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten. Spis lappene lune med syltetøy eller rørte bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 293,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Lapper med kokosmel


Prøv også Lapper med kokosmel.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.05.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

4 egg
4 ss Sukrin Gold
4 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
1 ½ dl melk
Kanel og/eller kardemomme etter smak


Enkle og gode lapper laget med kokosmel. Så gode at de gjerne kan spises akkurat som de er.


Fremgangsmåte

Pisk eggene og tilsett Sukrin Gold. Bland deretter inn kokosmel, fiberhusk og melk. Smak til med kanel og kardemomme.
Stekes i stekepanne på litt over middels varme. Bruk en spiseskje røre per lapp.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Byggmelslapper.

Byggmelslapper


Antall porsjoner = 15
Dato lagt inn eller oppdatert 13.06.2009
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

2 stk egg
4 dl kefir
2 dl sukker
220 g hvetemel
60 g byggmel
1 ts bakepulver
½ ts natron
litt smør eller olje til steking


Byggmelslapper smaker godt med pisket krem og friske bær, eller syltetøy. Passer ypperlig som ekstra kos til ettermiddagskaffen.


Fremgangsmåte

Visp egg, kefir og sukker til en jevn blanding. Tilsett mel, bakepulver og natron og bland alt sammen til en klumpfri røre. La røren svelle i ca. 30 minutter.

Stek lappene i middels varm stekepanne. Bruk en spiseskje til å legge røren i. Stek til de er lysebrune på kanten, snu dem og stek på den andre siden. Hvis platen blir tørr under stekingen, ta i litt smør eller olje.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lapper grunnoppskrift.

Lapper grunnoppskrift


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

3 ss smør
4 dl hvetemel
3 dl melk
5 egg
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts bakepulver



Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre i matprosessor. La (helst) røren svelle i 15 minutter. Stek så lappene i litt smør eller olje i varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten. Spis lappene lune med syltetøy eller rørte bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 204,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Raggmunkar med fläsk och lingon (potetlapper).

Raggmunkar med fläsk och lingon (potetlapper)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.10.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

ca. 1 kg poteter
4 egg
1/4 ts finrevet muskatnøtt
1 1/2 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
smør til steking

Til servering :
stekt flesk/stekt bacon
tyttebærsyltetøy



Fremgangsmåte

Skrell potetene og riv dem på rivjern. Bland inn egg. Smak til med muskattnøtt, salt og pepper. Stek raggmunkene straks, som små lapper i en stekepanne, noen minutter på hver side.
Server raggmunkene med stekt flesk og tyttebærsyltetøy.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 94,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprø potetlapper med kinakål.

Sprø potetlapper med kinakål


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.02.2011
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 kg potet
1 stk kinakål
½ stk finhakket rødløk
¼ ts kajennepepper
2 dl hvetemel
3 stk egg
smak til med salt og pepper
2 ss olje til steking

Til servering:
12 stk cherrytomat, rød - delt i fire
100 g fetaost - grovt smuldret
10 blad frisk mynte
saft av ½ stk sitron


Røsti er et velkjent rett laget av revne poteter. Her lager vi dem med hakket kinakål og serverer dem med en god salat som hovedrett.


Fremgangsmåte

Skrell og riv potetene. Klem ut så mye væske som mulig. Finstrimle kinakålen og bland den med potetene. rør inn kajennepepper, mel og sammennvispede egg. Krydre med salt og pepper.
Stek en liten prøvekake for å korrigere krydringen.
Stek flate kaker i olje på middels varme, 3-4 minutter på hver side.
Bland alt til salaten.

Server potetlappene med salaten, evt. Også godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 79,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Maislapper.

Maislapper


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 11.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

11/2 dl maismel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
4 stk egg
1/2 dl melk
6 dl hermetiske maiskorn
2 ss revet parmesan
2 ss hakket frisk kruspersille


Disse delikate gyllengule lappene blir raskt en favoritt både hos små og store som har lyst på noe ekstra godt!


Fremgangsmåte

1. Bland sammen mel, salt, pepper, egg og melk til en glatt røre. Tilsett mais, ost og persille.
2. La røren hvile i 15 minutter og stek små pannekaker.

Server gjerne med sprøstekt bacon og stekte tomater.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 131,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,09.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Maislapper med guacamole.

Maislapper med guacamole


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

3 stk egg
1 dl melk
2 dl hvetemel
11/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts malt spisskummen
1 stk løk
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
100 g bacon

GUACAMOLE:
3 stk avokado
1 stk grønn chili , evt. rød chili
saften av 1 stk sitron
SALT OG PEPPER


En annerledes og morsom smårett med meksikanske aner.


Fremgangsmåte

1. Visp sammen egg, melk, hvetemel, bakepulver, salt og spisskummen til lapperøren. La den svelle i 15 minutter.
2. Finhakk løken og fres den i litt smør i en panne til den er blank. Sil vekk væsken på maisen og ha den i røren sammen med løken.
3. Fordel røren med en skje til passe store lapper i middels varm stekepanne. Snu lappene når røren har stivnet på overflaten. Skjær bacinet i tynne strimler og sprøstek det etter du er ferdig med lappene.
4. Finhakk eller mos avokadoene. Finhakk chilipepperen. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Legg maislapper og guacamole lagvis. Anrett med en god porsjon strimlet bacon på toppen.

Tips:
Det er lurt å hold lappene varme i en ildfast form med lokk i en varm stekeovn.
Guacamolen blir ekstra godt om du får tak i frisk koriander og føyer til en god porsjon av denne smakfulle urten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lapper med blåbær og krem.

Lapper med blåbær og krem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.09.2010
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

3 ss smør
4 dl hvetemel
3 dl melk
5 stk egg
½ dl sukker
½ ts salt
1 ts bakepulver

3 dl kremfløte
ca. 2 dl blåbærsyltetøy


Stek små lapper og server med blåbær og krem.


Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre, gjerne i en matprosessor. La røren svelle i ca. 15 minutter.

Stek lappene i litt smør i varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.

Server lappene lune med pisket kremfløte og blåbærsyltetøy.

Tips:
Rislapper smaker også kjempegodt! Rør inn rester av risgrøt i lapperøren. Spe eventuelt med litt melk dersom røren blir tykk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 237,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rislapper 1.

Rislapper 1


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

5 dl rester av risgrøt
3 ss sukker
1 dl hvetemel
1/2 ts kardemomme
3 egg
Meierismør til steking



Fremgangsmåte

Bland alt godt sammen og stek små lapper i stekepannen. Server rislappene med rømme og bær eller syltetøy. Fruktyoghurt er også godt på rislapper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove solbær-lapper.

Grove solbær-lapper


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.09.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

4 stk egg
7½ dl melk
2 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete, grov
4 dl havregryn
½ ts salt
1 ss sukker
4 dl solbær
flytende honning


Har du solbær, kan du lage de beste lappene. De blir litt søtsyrlige på smak og passer kjempegodt sammen med litt honning. God "kaffemat" eller som dessert, men også i matpakken.


Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker og salt.
Tilsett mel, havregryn og melk, og visp til røren er glatt.
La røren svelle i 15-20 minutter.
Ha solbærene i røren.
Ha litt smør i stekepannen og stek lapper på middels varme.
Server nystekte solbær-lapper med litt flytende honning.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rislapper med cottage cheese.

Rislapper med cottage cheese


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Ca. 2 1/2 dl cottage cheese
Ca. 2 1/2 dl kald risgrøt
3 ss hvetemel
1 dl melk
2 egg
1 ss sukker
Meierismør til stekingen
Tilbehør:
Syltetøy
Sukker
Lettrømme


Prøv disse deilige rislappene etter en lang dag ute, i skisporet eller etter skogsturen. Verdt å prøve som ettermiddagskos for små og store.


Fremgangsmåte

Rør alt til lappene godt sammen. Stek små lapper i smør i pannen. Spis lappene varme med syltetøy på. Til fest kan vi spandere ekstra sukker og evnt. litt rømme på lappene.
her kan vi også enten bruke bare risgrøt eller bare cottage cheese.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3291






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.