De beste middagstipsene og forslagene har jeg nå satt sammen i en enkel side uten søkemulighet, bare med knapper. Her får du opp de mest populære rettene direkte ved trukk på knappene og trenger ikke bruke søkesystemet for dette.
Hvorfor dette?
Det er 2 grunner til at jeg gjorde dette.
- Jeg har fått tilbakemeldinger på at dere ønsker en lettere måte for å finne raske og enkle tips til middag, uten å måtte bruke det store søkesystemet.
- Vi har og sluttet med å sende ut ukemenyen på mail og selv om den vises på forsiden, så er det ikke middag på alle dagene, men og småretter, kaker, snacks ol.
Her siden med middagstips:
Middagstips av forskjellige råvarer og kategorier
Nå fins det og 2 andre enkle søk etter raske og enkle retter som dere kan prøve her.
Hverdagsmat på 20 minutter
Hverdagsmat på under 40 minutter
Videre vil jeg utvikle lignende side for andre retter som dessert, kaker og diverse. De dukker snart opp.
Og for gøy er det under her de mest populære rettene totalt av alle typer som kan brukes til middag, dvs de med totalt høyest poengsum og flest stemmer.
De 10 absolutt mest populære oppskriftene til middag
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Grønnsakssuppe med poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.01.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 poteter
1 gulrot
1 purre
1 løk
1 l vann
2 buljongterninger (grønnsakbuljong)
2 ss finhakket kruspersille
En varmende supper er godt i kalde vintermåneder. Denne er enkel men får fylde med poteter.
En god grønnsakssuppe er avhengig av typen grønnsaker man har i. Når løk og purre kommer med blir smaken bedre syns vi. Også evt sellerirot passer her.Fremgangsmåte
Potetene skrelles før de skjæres i terninger. Løk, gulrot og purre skjæres i tynne skiver. Kok opp vann med buljongterningene.
Tilsett grønnsakene og la suppen koke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til suppen med salt og pepper. Finhakket kruspersille drysses over til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
28,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta Carbonara
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
Tagliatelle eller pastarør til to pers.
2 egg
1,5 dl matfløte
50 g reven ost (parmesan, jarlsberg e.l)
100 g bacon
1 hvitløksbåt
1 tomat
rødløk
nykvernet sort pepper
litt salt
Her tok vi også å erstattet bacon med tynne skiver av spekepølse. Og originalt skal det brukes pancetta som er en italiensk bacon. Se lenger nede på siden for flere varianter.
Tips: Øk gjerne mengden bacon til 150 gram. Det kan med fordel drysses litt parmesan over før servering.Fremgangsmåte
Sett på en kjele med rikelig vann og salt og ha i pastaen når det koker.
Strimle baconet og fres det lett gyllent sammen med finhakket hvitløk. Sett det til side.
I en skål pisker du sammen egg, fløte og ost med en gaffel. Kvern i litt pepper og litt salt (Obs, baconet kan være salt nok!)
Hell bacon og hvitløk oppi og bland godt. Gjør klart garnityret; finhakk litt rødløk eller
sjalottløk og del tomaten i terninger.
La pastaen renne av og ha den tilbake i kjelen sammen med bacon og eggeblandingen.
La alt trekke på svak varme et par minutter meds du rører med en skje til det er gjennomvarmt og eggene begynner å stivne litt.
Fordel pastaen i to dype fat og strø over løk og tomat. Har du persille gjør ikke det retten mindre god!
Pepperkvern på bordet og litt brød inntil hører med.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
225,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøttkaker i brun saus
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
04.03.2016Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g kjøttdeig
1/2 - 1 ts salt
1 1/2 ts potetmel
1 kryddermål pepper
1 kryddermål allehånde
ca 2 1/2 dl melk
margarin/olje til steking
saus:
5 dl kraft (eller vann og buljongterning)
2 1/2 ss hvetemel
1 dl melk
salt pepper
sukkerkulør
Her er det enkelt servert med poteter og gulrot. Men jeg har og lagt inn min favoritt nemlig surkål!
Jeg syns kjøttkaker i forskjellige varianter er nydelig mat. Tilbehøret har mye å si, samt at sausen må ha litt smak. Vi røre gjerne inn mer krydder, litt brunost, litt solbærsaft, litt hakket sylteagurk og for eksempel en klatt sennep i sausen. Men og evt ekstra krydder for eksempel chilipulver. Men man skal kanskje ikke tukle for mye med denne norske tradisjonsretten.
Fremgangsmåte
Rør kjøttdeigen godt med salt. Rør så inn potetmel og krydder. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt. En kjøttdeig som har vært dypfryst, vil ikke alltid binde væsken like godt, og da må man spe med mindre mengde melk. Kjøttfarsen kan godt stå i kjøleskap en stund før steking.
Lag kjøttkakene med skje og stek dem pent brune i fett i panne.
Saus:
Kok opp kraften. Rør mel og melk til en klumpfri jevning og tilsett i kraften under omrøring. La sausen koke opp. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør for å få brun farge.
Legg de stekte kakene i sausen og la dem trekke i 10-15 minutter til de er gjennomkokte.
Server kjøttkakene i sausen. Kokte grønnsaker eller kålstuing, kokte poteter og tyttebær er vanlig tilbehør. Grønn ertestuing passer også til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
95,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fårikål
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
04.09.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
750 g bog, bryst, side, kam
1 kg hodekål
2 ts salt
1 ts hel eller grovknust pepper
2 ss hvetemel
4-5 dl vann
persille
Fårikål som vi lager det. Norges uoffisielle nasjonalrett i mange år. Det er flere varianter av denne, men vi velger denne varianten uten mel.
Mer: Fårikål er som nevnt Norges uoffisielle nasjonalrett, en enkel, men dypt elsket tradisjonell norsk matrett. Den består hovedsakelig av kun to hovedingredienser: lam (eller sau) og hodekål, som kokes sammen i en stor kjele med vann, hele svarte pepperkorn, og litt salt. Dette er en rett som feirer sesongens råvarer og har dype røtter i norsk matkultur, spesielt verdsatt om høsten når både lam og hodekål er på sitt mest smakfulle.Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i serveringsstykker. Skjær kålen i skalker. Legg de feteste kjøttstykkene i bunnen av kjelen. Legg så kål, kjøtt, salt, peper og mel lagvis. Avslutt med kål.
Tilsett vann. Gi fårikålen et godt oppkok og la den trekke under lokk i ca 1 1/2 time til alt er mørt. Rist på kjelen av og til. Smak til med salt. Dryss persille over like før servering. Serveres med kokte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
92,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Burritos med kyllingkjøttdeig
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2006Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
400 g kyllingkjøttdeig
0,5 stk. løk
1 pose tacokrydder
ca. 1 dl vann
1 glass tacosaus
1 boks liten hermetiske svarte bønner
1 neve frisk spinat
1 dl revet hvitost
8 stk. hvetetortilla
Guacamole:
1 stk. avokado
1 båt finhakket hvitløk
2 ts lime- eller sitronsaft
Sjekk disse herlige kyllingburritosene! Et supert alternativ til den tradisjonelle tacoen!Fremgangsmåte
Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje. Tilsett tacokrydder, vann og tacosaus. Kok i noen minutter. vend inn svarte bønner og spinat. Smak til med salt og pepper.
Dryss litt revet ost og legg noen skjeer av kjøttdeigblandingen på hver tortilla. Rull sammen. Brett inn endene, slik at du får en tett rull.
Legg to og to burritos med skjøten ned i en stekepanne og stek dem til de er gyllenbrune på alle kanter. Legg dem på en skjærfjøl og del dem i to.
Mos avocado og bland med hvitløk. Smak til med lime- eller sitronsaft, salt og pepper.
Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, guacamole og limebåter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
139,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Svensk gul fiskesuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.03.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
600 g torsk eller seifilet
2 ss smør
1 løk
1/2 purre
2 hvitløkbåter
2 ss tomatpurè
1 ts salt
5 dl fiskekraft eller buljong
2 dl matfløte
1 dl tørr hvitvin, evt. eplejuice
1 klype safran eller gurkemeie
3 modne flådde og grovhakkede tomater
litt gressløk og persille
Fremgangsmåte
Fres løken myk i smør, tilsett purre, presset hvitløk, tomatpurè, salt og kraft. Kok det hele i ca 5 min.
Hell i fløte, vin og litt safran, la småkoke. Tilsett fisken skåret i biter og tomaten til slutt. La trekke, smak til.
Dryss over gressløk og persille.
Serveres med godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
68,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet kylling med eksotiske poteter
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
16.02.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 grillede kyllinger
Eksotiske poteter:
ca. 1 1/2 kg poteter
4 dl crème fraîche
1 ss mangochutney
4 ss chilisaus
2 båter hvitløk
2 ts karri
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
1 ts buljongpulver
1 1/2 ts tørket estragon
2 dl revet ost
En enkel og nydelig rett som lager seg selv. Vi brukte godt med snadder i sausen og det lønte seg.Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær dem i litt tykke skiver, ca. 3-4 mm tykke. Legg skivene i en smurt ildfast form. Sett den i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.
Del kyllingene i passe serveringsstykker, og legg dem over potetene. Bland sammen crème fraîche, mangochutney, chilisaus, presset hvitløk, karri, paprikapulver, pepper, buljongpulver og tørket estragon. Fordel blandingen over kylling og potetfatet, og stek videre i 15-20 minutter ved 180 °C.
Server denne freidig krydrede retten med en frisk salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
173,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai)
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.03.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 kyllingfileter i tynne strimler
saft og skall av 1/2 lime
2 vårløk (eller 1 løk)
1 hvitløkbåt
1/2 rød chili
1 tommelstor bit frisk ingefær
1 ss olje til steking
7 dl vann + 1 hønsebuljongterning
1 boks kokosmelk
1 ss soyasaus
1 pakke kyllingnudler
noen kvister hakket koriander
Oppdatert versjon av Tom Ka Gai. Vi lager denne stadig vekk. Men smaker nydelig og er fin for dårlige mager.Fremgangsmåte
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og bland med limesaft og –skall. Sett til side. Finhakk grønnsakene og fres dem raskt i olje til de blir myke og blanke. Tilsett vann og buljong, kokosmelk og soyasaus og kok opp.
Tilsett nudler og kyllingstrimler og la suppen småkoke ca. 5 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør forsiktig i suppen noen ganger under kokingen. Dryss over hakket koriander før servering. Server eventuelt kokt ris ved siden av. Sett østerssaus, soyasaus og søt chilisaus på bordet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Deilig kyllingsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.03.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper
1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre
7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte
Denne er fantastisk god og creme fraiche fremhever smaken veldig bra. Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra. Vi bruker eplejuice.
Kyllingsuppe er en klassisk og allsidig rett som nytes over hele verden, med utallige varianter som reflekterer ulike kulturers smaker og tradisjoner.Fremgangsmåte
1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.
2. Paprikane og purren surres blanke.
3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
83,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Viltgryte 1
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
ca. 800 g reinsdyrkjøtt uten ben, av bog, høyrygg eller stek
smør/margarin
1/2 løk
2 gulrøtter
ca. 3 dl vann
sopp
5 ss rømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
4 enebær
2-3 ss solbærsaft
ca. 2 ts salt
ca. 1/4 ts pepper
1/4 ts timian
Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i terninger, som du bruner i en varm panne. Ha terningene over i en gryte. Kok ut pannen mellom hver bruning.
2. Løken skjærer du i båter, selleri og gulrøtter i skiver. Alt brunes lett i pannen før det tilsettes gryten.
3. Tilsett vann. Når det koker opp lar di det trekke ca. 30 minutter.
4. Brun soppen og ha den over i gryten sammen med kjøttet.
5. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryten sammen med enebær, solbærsaft og pepper.
6. La alt koke opp og deretter trekke 15-20 minutter - til kjøttet er mørt.
Serveres med nykokte poteter, tyttebær og for eksempel grønne bønner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3071