Mine mest populære matpakker for store og små


Oppdatertdato: 2019-08-20 Tema: Matpakke Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


August er skolestart og jobbstart etter ferie. Og det er tiden for matpakke for alle dere som ikke har kantine ol på jobb/skole. Men det rimeligste og sunneste er ofte en variert og fristende matpakke hjemmefra. Opp gjennom årene har trenden omkring matpakker variert og de skal være mer og mer fancy av både utseende og innhold. Men ofte er det de enkle som er de mest hensiktsmessige for mange. Og for eksempel håndverkere på jobb har ikke så lett for å kunne varme opp mat eller holde det kjølig. Her under er det 12 forskjellige eksempler som er populære og har fått høy score på mine nettsider. Flere av dem krever at du gjør forarbeid dagen før.


Annonse



Sandwich med fiskekake


Prøv også Sandwich med fiskekake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.08.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

1 stk fiskekake
0,25 stk paprika
2 skiver agurk
1 stk burgerbrød, grove
2 ss tzatziki
1 blad lollo rosso-salat


Barn elsker fiskekaker, men har du prøvd å servere dem fiskekaker i burgerbrød? Det vil garantert bli en hit i matpakken!


Fremgangsmåte

Skjær paprika og agurk i skiver.
Smør underdelen av burgerbrødet med tzatziki, og ha på salat, agurk, paprika og fiskekake.
Legg på den øverste delen av burgerbrødet.

Tips:
Du kan også bruke grove polarbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Blings med leverpostei og rødbeter


Prøv også Blings med leverpostei og rødbeter.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.12.2012
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

2 skive grovt brød
10 g leverpostei
3 skive eller friske agurskiver syltede rødbeter


Leverpostei er mange barns favoritt. Halve blingser gjør det enklere å spise. Skiver av rødbet eller agurk ved siden av kan gjøre matpakken litt mer fristende.


Fremgangsmåte

1. Fordel leverpostei utover én brødskive og legg den andre skiven på toppen.
2. Del blingsene i to fra hjørne til hjørne.
3. Pakk den doble blingsen med leverpostei i en matpakke sammen med en liten boks med syltede rødbeter eller friske agurkskiver.
4. Legg de syltede rødbetene eller agurkene mellom brødskivene når det er tid for lunsj.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Byggrynssalat med kylling


Prøv også Byggrynssalat med kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.12.2010
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

100 g byggryn
6 dl vann
1 ts gurkemeie
3 ss god olje
1 ss sitronsaft
ca 2 ss finhakket frisk gressløk

salt og pepper

1 stk paprika
½ stk slangeagurk
8 stk cherrytomat, rød
100 g vellagret ost
200 g ferdigstekt kyllingkjøtt fra lår eller filet
½ stk issalat

Dressing:
1 beger lettrømme
1 bunt hakket frisk dill
1 ts sitronsaft
1 ½ ts sukker


Denne byggrynssalaten smaker herlig og metter lenge. Perfekt for matpakken og piknikturen, eller som en enkel og sunn middag.


Fremgangsmåte

Byggrynene skal kokes sammen med gurkemeie i ca 30 minutter til de blir myke, men fremdeles har en litt hard kjerne i midten. Sil av overflødig vann, bland inn olje, sitronsaft og gressløk, smak til med salt og pepper og avkjøl byggrynene.

Lag dressingen ved å blande sammen ingrediensene, og sett den kaldt til den skal serveres.
Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. Kutt opp paprika, slangeagurk, cherrytomater, ost, kylling og salat i passende biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene.

Bland alle ingrediensene til dressingen sammen. Dressingen oppbevares kjølig frem til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 92,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Totenkringler.

Totenkringler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.07.2002
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

5 dl melk
2 pk gjær
250 g sukker
250 g meierismør
2 ts kardemomme, malt
1 ts hornsalt
2 egg
Ca. 1 kg hvetemel
Pensling:
Sammenvispet egg


Del disse i to og ha noe godt pålegg på - kjempegodt å ha med i matpakken.


Fremgangsmåte

I stekeovnen ved 250 grader C, ca. 5 minutter

Smelt halvparten av smøret og tilsett melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Rør inn sukkeret og bland inn mel til det er en svært løs deig. Sett deigen til heving ca. 1 time.Rør inn resten av smøret (halvsmeltet) og tilsett mer mel til deigen nesten "slipper" bollen. Deigen skal fortsatt være løs. La heve igjen ca. 1/2 time. Del så deigen i ca. 80 biter og trill hver bit til 15 cm. lange pølser. Form hver pølse til kringle og sett dem på smurt stekeovnsplate. Etterhev på platen.
Pensle kringle to ganger, da blir de flotte og blanke. Stek kringlene.

Server gjerne Totenkringlene lunkne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 312,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggmelsvafler 2.

Byggmelsvafler 2


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 22.10.2010
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

1 ½ dl hvetemel
2 ½ dl byggmel
1 dl byggryn (bruk prekokte eller legg dem i bløt før bruk)
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl melk
2 stk egg
2 ss smør

Tilbehør:
8 skive hvitost
8 skive kokt skinke
1 stk tomat


Disse vaflene kan brukes som et alternativ til brød i matboksen, gjerne med ost og skinke. Men de er også kjempegode med rømme og rørt syltetøy.


Fremgangsmåte

Ha melet i en bakebolle, tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør alt sammen til en glatt røre. La røra svelle i 15–20 minutter.

Stek vaflene i godt varmt jern og legg dem oppå hverandre etter hvert som de er stekt. Legg på ost, skinke og tomat, eventuelt annet diverse grønt, og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 185,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødskive med kyllingsalat.

Brødskive med kyllingsalat


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

1 stk egg
100 g ferdig stekt kyllingkjøtt fra lår eller filet
1/2 stk rød paprika
5 stk sukkererter
1 dl kesam mager, 1 %
3 ss majones
1 ts sitronsaft
1/4 ts salt
1/4 ts kvernet pepper
2 skiver grovt brød
3 stk små gulrot


Matpakka til skolelunsjen, jobblunsjen eller til turmaten kan viarierers i det uendelige. Her har vi laget en ny favoritt med kremet kyllingsalat.


Fremgangsmåte

1. Skjær kyllingkjøttet i passende biter.
2. Skyll og rens paprika. Del den i små biter.
3. Rens egg. Del egg i mindre biter. Skyll og hakk sukkererter til mindre biter.
4. Bland alt i en bolle. Tilsett kesam og majones.
5. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
6. Fordel kyllingsalaten på brødskivene, og legg dem sammen. Del sandwichen i to, og legg dem i matboksen. Skrell gulrot og legg dem i en tett plastpose ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 167,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pitabrød med guacamole.

Pitabrød med guacamole


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

1 stk pitabrød
1 stk avokado
100 g bacon i terninger
1 dl hermetiske kikerter
1 ts sitronsaft eller limesaft
1/4 ts salt
1/4 ts kvernet pepper
125 g frisk ananas


Avokado og bacon passer som hånd i hanske, og i et pitabrød til matboksen blir det heller ikke feil. Denne oppskriften er med hjemmelaget guacamole, men du kan også kjøpe ferdig.


Fremgangsmåte

1. Hell vannet av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Ha dem over i en ildfast form sammen med bacon, og ha dem i stekeovnen på 200 °C, til baconet er ferdig stekt og sprøtt.
2. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.Smak til med salt og pepper.
3. Dypp pitabrødet i vann og varm det i brødrister eller ovn. Avkjøl. Del pitabrødet i to. Ha guacamolen i hver halvdel, og fordel bacon og kikerter over. Ha brødene i matboksen.
3. Rens og skjær anananas i biter. Ha over sitronsaften og legg på et par mynteblader. Ha det i en egen liten beholder og nyt noe litt søtt og litt sunt som en avslutning på lunsjen eller turmaten

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 179,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove rundstykker med bokhvete.

Grove rundstykker med bokhvete


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 dl solsikkekjerner
1 ½ dl hel bokhvete
4 dl lettmelk
5 dl syrnet melk f. eks kefir
50 g smeltet smør
50 g gjær
3 ½ dl havregryn , lettkokte
3 dl sammalt hvete, fin
2 dl havrekli
ca 8 dl hvetemel


Saftige og grove rundstykkene til frokost, lunsj, matpakken eller til kveldsmåltidet. Egner seg godt til frysing.


Fremgangsmåte

Kok solsikkekjerner og bokhvete i halve mengden av lettmelken. Rør til melken er innkokt. Tilsett resten av lettmelken, syrnet melk og smeltet smør.
Varm eller kjøl ned blandingen til 37 °C. Smuldre i gjæren og bruk en stavmikser eller hurtigmikser for å knuse kornene og frøene i blandingen.
Tilsett havregryn, sammalt hvete, havrekli og det meste av hvetemelet. Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og nesten slipper bollekanten. Reguler fastheten på deigen med det gjenstående hvetemelet.

La deigen heve tildekket i ca 30 minutter.

Form deigen til en pølse. Skjær den i biter og trill bitene til runde eller avlange boller. Legg bollene på smurt eller bake-papirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev i ca 30 minutter. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i ca 13 minutter eller i varmlufts-ovn ved 200 °C i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

1 porsjon gir ca 24 rundstykker

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 231,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelettmuffins.

Omelettmuffins


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Alexander Benjaminsen

Ingredienser

6 stk egg
6 ss melk
150 g ferdigrevet ost
150 g kokt skinke eller fetaost
2 stk vårløk eller sjalottløk
50 g soltørkede tomater eller oliven uten stein
1/2 ts salt


En omelett eller en muffins? Lag omelettmuffins. En ny slager til matpakka. Vi har laget to varianter. Mulighetene er uendelige.


Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C, smør muffinsbrettet/formene med litt olje, kle med bakepapir (klipp litt store firkanter) eller med muffinsformer i papir. Pass på at papirkanten er over formene.
2. Del vårløk/løk eller purre i tynne skiver. Riv gulrot, del opp fetaosten i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.
3. Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
4. Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles nogenlunde likt.
5. Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de såvidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 173,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt egg med kaviar.

Kokt egg med kaviar


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.01.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

1 stk egg
1 skive brød
Kaviar


Egg og kaviar har lange tradisjoner. Bruk kaviar istedetfor smør eller som pynt.


Fremgangsmåte

1. Kok egget i ca 10 minutter, avkjøl, skrell og del i skiver.
2. Smør kaviar på brødskiven.
3. Fordel egget på brødskiven.

Tips:
Kok egget kvelden før, da går det raskere om morgenen.
Ta med en liten kaviartube i matboksen og ha på rett før du skal spise.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 185,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelett med tomatpesto og ruccula.

Omelett med tomatpesto og ruccula


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.01.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

1 stk egg
½ ts salt
1 ss vann
1 ts smør
1 skive brød
1 ss tomatpesto
1 bunt ruccula


Smør brødskiven med tomatpesto for en sterkere smak på omelettskiven.


Fremgangsmåte

1. Lag omelett ved å piske egg, salt og vann sammen i en bolle og stek i en panne til den er gyllen.
2. Smør tomatpesto på brødskiven.
3. Legg på ruccula, så mye du ønsker.
4. Brett omeletten sammen og legg den på brødskiven.

Tips:
Lag omeletten kvelden før, da går det raskere om morgenen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 179,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt egg med tomat og majones.

Kokt egg med tomat og majones


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.01.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

1 stk egg
1 skive brød
1 ss majones
1 stk tomat i skiver


Legg skiver av egg og tomat lagvis på brødskiven, og få en smakfull opplevelse i matpakken.


Fremgangsmåte

1. Kok egget i ca. 10 minutter til det er hardkokt, skrell og del egget i skiver.
2. Smør majones på brødskiven.
3. Del tomat i skiver og legg annenhver tomatskive og eggeskive på brødskiven.

Tips.
Egget kan kokes om kvelden og avkjøles over natten i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 140,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3236
Norsk mat.Gryteretter.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.