August er skolestart og jobbstart etter ferie. Og det er tiden for matpakke for alle dere som ikke har kantine ol på jobb/skole. Men det rimeligste og sunneste er ofte en variert og fristende matpakke hjemmefra. Opp gjennom årene har trenden omkring matpakker variert og de skal være mer og mer fancy av både utseende og innhold. Men ofte er det de enkle som er de mest hensiktsmessige for mange. Og for eksempel håndverkere på jobb har ikke så lett for å kunne varme opp mat eller holde det kjølig. Her under er det 12 forskjellige eksempler som er populære og har fått høy score på mine nettsider. Flere av dem krever at du gjør forarbeid dagen før.
Sandwich med fiskekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
1 stk fiskekake
0,25 stk paprika
2 skiver agurk
1 stk burgerbrød, grove
2 ss tzatziki
1 blad lollo rosso-salat
Barn elsker fiskekaker, men har du prøvd å servere dem fiskekaker i burgerbrød? Det vil garantert bli en hit i matpakken!Fremgangsmåte
Skjær paprika og agurk i skiver.
Smør underdelen av burgerbrødet med tzatziki, og ha på salat, agurk, paprika og fiskekake.
Legg på den øverste delen av burgerbrødet.
Tips:
Du kan også bruke grove polarbrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blings med leverpostei og rødbeter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.12.2012Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
2 skive grovt brød
10 g leverpostei
3 skive eller friske agurskiver syltede rødbeter
Leverpostei er mange barns favoritt. Halve blingser gjør det enklere å spise. Skiver av rødbet eller agurk ved siden av kan gjøre matpakken litt mer fristende.Fremgangsmåte
1. Fordel leverpostei utover én brødskive og legg den andre skiven på toppen.
2. Del blingsene i to fra hjørne til hjørne.
3. Pakk den doble blingsen med leverpostei i en matpakke sammen med en liten boks med syltede rødbeter eller friske agurkskiver.
4. Legg de syltede rødbetene eller agurkene mellom brødskivene når det er tid for lunsj.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Byggrynssalat med kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.12.2010Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
100 g byggryn
6 dl vann
1 ts gurkemeie
3 ss god olje
1 ss sitronsaft
ca 2 ss finhakket frisk gressløk
salt og pepper
1 stk paprika
½ stk slangeagurk
8 stk cherrytomat, rød
100 g vellagret ost
200 g ferdigstekt kyllingkjøtt fra lår eller filet
½ stk issalat
Dressing:
1 beger lettrømme
1 bunt hakket frisk dill
1 ts sitronsaft
1 ½ ts sukker
Denne byggrynssalaten smaker herlig og metter lenge. Perfekt for matpakken og piknikturen, eller som en enkel og sunn middag.Fremgangsmåte
Byggrynene skal kokes sammen med gurkemeie i ca 30 minutter til de blir myke, men fremdeles har en litt hard kjerne i midten. Sil av overflødig vann, bland inn olje, sitronsaft og gressløk, smak til med salt og pepper og avkjøl byggrynene.
Lag dressingen ved å blande sammen ingrediensene, og sett den kaldt til den skal serveres.
Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. Kutt opp paprika, slangeagurk, cherrytomater, ost, kylling og salat i passende biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene.
Bland alle ingrediensene til dressingen sammen. Dressingen oppbevares kjølig frem til servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
92,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Totenkringler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.07.2002Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
5 dl melk
2 pk gjær
250 g sukker
250 g meierismør
2 ts kardemomme, malt
1 ts hornsalt
2 egg
Ca. 1 kg hvetemel
Pensling:
Sammenvispet egg
Del disse i to og ha noe godt pålegg på - kjempegodt å ha med i matpakken.Fremgangsmåte
I stekeovnen ved 250 grader C, ca. 5 minutter
Smelt halvparten av smøret og tilsett melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Rør inn sukkeret og bland inn mel til det er en svært løs deig. Sett deigen til heving ca. 1 time.Rør inn resten av smøret (halvsmeltet) og tilsett mer mel til deigen nesten "slipper" bollen. Deigen skal fortsatt være løs. La heve igjen ca. 1/2 time. Del så deigen i ca. 80 biter og trill hver bit til 15 cm. lange pølser. Form hver pølse til kringle og sett dem på smurt stekeovnsplate. Etterhev på platen.
Pensle kringle to ganger, da blir de flotte og blanke. Stek kringlene.
Server gjerne Totenkringlene lunkne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
312,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
45,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Byggmelsvafler 2
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2010Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
1 ½ dl hvetemel
2 ½ dl byggmel
1 dl byggryn (bruk prekokte eller legg dem i bløt før bruk)
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl melk
2 stk egg
2 ss smør
Tilbehør:
8 skive hvitost
8 skive kokt skinke
1 stk tomat
Disse vaflene kan brukes som et alternativ til brød i matboksen, gjerne med ost og skinke. Men de er også kjempegode med rømme og rørt syltetøy.Fremgangsmåte
Ha melet i en bakebolle, tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør alt sammen til en glatt røre. La røra svelle i 15–20 minutter.
Stek vaflene i godt varmt jern og legg dem oppå hverandre etter hvert som de er stekt. Legg på ost, skinke og tomat, eventuelt annet diverse grønt, og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
185,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brødskive med kyllingsalat
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
1 stk egg
100 g ferdig stekt kyllingkjøtt fra lår eller filet
1/2 stk rød paprika
5 stk sukkererter
1 dl kesam mager, 1 %
3 ss majones
1 ts sitronsaft
1/4 ts salt
1/4 ts kvernet pepper
2 skiver grovt brød
3 stk små gulrot
Matpakka til skolelunsjen, jobblunsjen eller til turmaten kan viarierers i det uendelige. Her har vi laget en ny favoritt med kremet kyllingsalat.Fremgangsmåte
1. Skjær kyllingkjøttet i passende biter.
2. Skyll og rens paprika. Del den i små biter.
3. Rens egg. Del egg i mindre biter. Skyll og hakk sukkererter til mindre biter.
4. Bland alt i en bolle. Tilsett kesam og majones.
5. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
6. Fordel kyllingsalaten på brødskivene, og legg dem sammen. Del sandwichen i to, og legg dem i matboksen. Skrell gulrot og legg dem i en tett plastpose ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
167,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pitabrød med guacamole
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
1 stk pitabrød
1 stk avokado
100 g bacon i terninger
1 dl hermetiske kikerter
1 ts sitronsaft eller limesaft
1/4 ts salt
1/4 ts kvernet pepper
125 g frisk ananas
Avokado og bacon passer som hånd i hanske, og i et pitabrød til matboksen blir det heller ikke feil. Denne oppskriften er med hjemmelaget guacamole, men du kan også kjøpe ferdig.Fremgangsmåte
1. Hell vannet av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Ha dem over i en ildfast form sammen med bacon, og ha dem i stekeovnen på 200 °C, til baconet er ferdig stekt og sprøtt.
2. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.Smak til med salt og pepper.
3. Dypp pitabrødet i vann og varm det i brødrister eller ovn. Avkjøl. Del pitabrødet i to. Ha guacamolen i hver halvdel, og fordel bacon og kikerter over. Ha brødene i matboksen.
3. Rens og skjær anananas i biter. Ha over sitronsaften og legg på et par mynteblader. Ha det i en egen liten beholder og nyt noe litt søtt og litt sunt som en avslutning på lunsjen eller turmaten
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
179,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove rundstykker med bokhvete
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 dl solsikkekjerner
1 ½ dl hel bokhvete
4 dl lettmelk
5 dl syrnet melk f. eks kefir
50 g smeltet smør
50 g gjær
3 ½ dl havregryn , lettkokte
3 dl sammalt hvete, fin
2 dl havrekli
ca 8 dl hvetemel
Saftige og grove rundstykkene til frokost, lunsj, matpakken eller til kveldsmåltidet. Egner seg godt til frysing.Fremgangsmåte
Kok solsikkekjerner og bokhvete i halve mengden av lettmelken. Rør til melken er innkokt. Tilsett resten av lettmelken, syrnet melk og smeltet smør.
Varm eller kjøl ned blandingen til 37 °C. Smuldre i gjæren og bruk en stavmikser eller hurtigmikser for å knuse kornene og frøene i blandingen.
Tilsett havregryn, sammalt hvete, havrekli og det meste av hvetemelet. Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og nesten slipper bollekanten. Reguler fastheten på deigen med det gjenstående hvetemelet.
La deigen heve tildekket i ca 30 minutter.
Form deigen til en pølse. Skjær den i biter og trill bitene til runde eller avlange boller. Legg bollene på smurt eller bake-papirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev i ca 30 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i ca 13 minutter eller i varmlufts-ovn ved 200 °C i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.
1 porsjon gir ca 24 rundstykker
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
231,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Omelettmuffins
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Alexander BenjaminsenIngredienser
6 stk egg
6 ss melk
150 g ferdigrevet ost
150 g kokt skinke eller fetaost
2 stk vårløk eller sjalottløk
50 g soltørkede tomater eller oliven uten stein
1/2 ts salt
En omelett eller en muffins? Lag omelettmuffins. En ny slager til matpakka. Vi har laget to varianter. Mulighetene er uendelige.Fremgangsmåte
1. Sett stekeovnen på 180 °C, smør muffinsbrettet/formene med litt olje, kle med bakepapir (klipp litt store firkanter) eller med muffinsformer i papir. Pass på at papirkanten er over formene.
2. Del vårløk/løk eller purre i tynne skiver. Riv gulrot, del opp fetaosten i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.
3. Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
4. Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles nogenlunde likt.
5. Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de såvidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
173,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokt egg med kaviar
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.01.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
1 stk egg
1 skive brød
Kaviar
Egg og kaviar har lange tradisjoner. Bruk kaviar istedetfor smør eller som pynt.Fremgangsmåte
1. Kok egget i ca 10 minutter, avkjøl, skrell og del i skiver.
2. Smør kaviar på brødskiven.
3. Fordel egget på brødskiven.
Tips:
Kok egget kvelden før, da går det raskere om morgenen.
Ta med en liten kaviartube i matboksen og ha på rett før du skal spise.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
185,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Omelett med tomatpesto og ruccula
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.01.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
1 stk egg
½ ts salt
1 ss vann
1 ts smør
1 skive brød
1 ss tomatpesto
1 bunt ruccula
Smør brødskiven med tomatpesto for en sterkere smak på omelettskiven.Fremgangsmåte
1. Lag omelett ved å piske egg, salt og vann sammen i en bolle og stek i en panne til den er gyllen.
2. Smør tomatpesto på brødskiven.
3. Legg på ruccula, så mye du ønsker.
4. Brett omeletten sammen og legg den på brødskiven.
Tips:
Lag omeletten kvelden før, da går det raskere om morgenen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
179,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokt egg med tomat og majones
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.01.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
1 stk egg
1 skive brød
1 ss majones
1 stk tomat i skiver
Legg skiver av egg og tomat lagvis på brødskiven, og få en smakfull opplevelse i matpakken.Fremgangsmåte
1. Kok egget i ca. 10 minutter til det er hardkokt, skrell og del egget i skiver.
2. Smør majones på brødskiven.
3. Del tomat i skiver og legg annenhver tomatskive og eggeskive på brødskiven.
Tips.
Egget kan kokes om kvelden og avkjøles over natten i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
140,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3236