Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, og de er alle tilpasset hverandre. Alle sammen er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Disse menyene tar litt tid og er for den store festen med familie og venner. Jeg har og 2 alternative menyer som er raske og enklere.
Denne tredje nyttårsmenyen er en meny med kveite, krabbesalat til forrett og Dronning Maud pudding til dessert.. Først under her er krabbesalat, og så kommer hovedrett og dessert lenger nede.
Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende
Nyttårsmeny med oksefilet
Nyttårsmeny med kalkun
Nyttårsmeny med kveite
Nyttårsmeny med lammecarre
Nyttårsmeny med reinsdyr
2 enkle menyer
Enkel nyttårsmeny med biff
Enkel nyttårsmeny med laks
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bengt WilsonIngredienser
180 g renset krabbekjøtt, helst hvitt kjøtt
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket frisk koriander
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss strøken, finhakket frisk ingefær
1/2 finhakket rød chilipepper
skall av 1/2 sitron, revet på fineste rivjern
salt
hvit pepper
100 g aspargesbønner
3 ss majones
3 ss rømme
1 knivsodd malt safran
1 syrlig eple i små terninger
salt
hvit pepper
4 skiver baguette skåret på langs og ristet i ovn
Saftig krabbekjøtt servert ristet brød er en flott rett som faller i smak hos alle. Oppskriften er en fristende forrett med krabbeklør, aspargesbønner og safransaus.Fremgangsmåte
Alt til krabbesalaten blandes forsiktig sammen så krabben moses minst mulig. Smak til med salt og pepper. Denne forretten smaker best hvis den blandes rett før servering.
Aspargesbønnene renses ved å brekke av endene. Ha dem i fosskokende vann som er saltet som sjøvann. Det skal være så mye vann at det ikke kommer av kok når bønnene tilsettes. Bønnene trenger et par minutters koking og has straks i kaldt vann for å avkjøles. Da beholder bønnene sin friske grønnfarge.
Etter avkjøling tas bønnene opp av vannet og tørkes av. Bland sammen majones, rømme, safran og eplebiter. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke 30 minutter før servering. Blir sausen for tykk kan den tynnes med litt fløte eller melk.
Anrett bønnene pent i to stabler på hver tallerken. En skje saus helles over hver stabel. Krabbesalaten anrettes på ristet baguette som legges over bønnestablene. Pynt gjerne opp med litt friske krydderurter og små salatblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
184,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kveitefilet med aioli og hummerhollandaise
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
Kveite
1200 g kveite
salt
pepper
Potetaïoli
500 g gulløye poteter
1 fedd hvitløk
2 eggeplommer
1,5 dl rapsolje
2 dl h-melk
0,5 sitron
salt
pepper
Hummersmør
3 dl hummerkraft
0,5 chili
2 ss fennikelfrø
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2 dl tørr hvitvin
500 g meierismør
Hummerhollandaise
3 eggeplommer
2 ss vann
0,25 sitron
300 g hummersmør
salt
Asparges
16 asparges
salt
smør
Oppskrift på kveitefilet med aioli og hollandaise. Et festmåltid med råvarer av høy kvalitet.Fremgangsmåte
Kveite:
Stek kveitefileten 3 minutter på hver side med smør og olje i pannen. Krydre med salt og pepper.
Potetaïoli:
Kok poteter og hvitløk møre. Slå av vannet og tilsett eggeplommer, rapsolje og melk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Hummersmør:
Reduser hummerkraften med chili, fennikelfrø, hvitløk og tomatpuré. Tillsett vin. Reduser mer. Pisk inn smøret. Kjøl dette litt inn, før du presser gjennom en sil.
Hummerhollandaise:
Visp eggeplommene og vannet i varmt vannbad. Pisk inn hummersmøret litt og litt. Press saften av den halve sitronen og smak til med salt.
Asparges:
Kokes i godt, saltet vann med deilig smør, i maks 2 minutter. Kjøles raskt i isvann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
214,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dronning Maud - pudding
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
3 egg
20 g sukker
5 plater
gelatin 3 dl fløte
revet kokesjokolade
Fremgangsmåte
Pisk fløten stiv og pisk til eggedosis, hver for seg. Alt blandes med gelatin som er oppløst etter anvisning på pakken.
Helles i en stor dessertskål av glass med revet sjokolade mellom kremlagene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
286,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3086