Nyttårsmeny med kylling

Oppdatertdato: 2018-12-28 Publisert: Tema: Nyttår Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




Kylling er og en fin ingrediens å servere på en nyttårsaften. Kanskje om en ikke er så mange og en kalkun blir for mye og stort. Kjøp kylling av litt kvalitet og gjerne en hel fersk om en skal gjøre det skikkelig. Her anbefaler jeg en helstekt kylling med 2 forretter og 2 desserter til. Du bruker rå kylling her og som nevnr gjerne en frittgående ol. Evt kan du og bruke en annen kyllingrett med filet feks.

Lykke til: mvh Knut

Ferskmarinert laks med syltet fenikkel


Prøv også Ferskmarinert laks med syltet fenikkel.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.06.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bama
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

400 g skinn og benfri laksefilet
2 stk. fenikkel
1 lime
3 ss hvitvinseddik
saften av 2 appelsiner
1/2 ss brunt sukker
koriander
croustini
salt og pepper


En forrett som og passer som smårett. Vi hadde ikke crostini og brukte ristet loff under. Og vi lettstekte laksen raskt i stekepanne, og kanskje det blir en litt annen rett da, men det var godt da


Fremgangsmåte

Kutt fenikkel i små terninger, freses i olje i panne. Tilsett væsken og kok inn smak til med salt og pepper.
Kutt laksen i tynne skiver, pensles med sukker, salt, pepper, eddik, lime og finhakket koriander.
Legger på croustini og fenikkel på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 107,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ceviche med ørret og kveite


Prøv også Ceviche med ørret og kveite.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.01.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Rita Svorkås

Ingredienser

200 g ørretfilet, uten skinn og bein
200 g kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 stk lime
0,5 stk sitron
0,5 dl appelsinjuice
0,5 stk mango
0,5 stk chili, rød
2 ss koriander, frisk
salt og pepper

Tilbehør
tortillachips


Lag en herlig ceviche med ørret, kveite, mango, chili og koriander. Denne oppskriften passer utmerket som forrett når dere vil imponere gjestene.


Fremgangsmåte

Skjær ørret og kveite i små terninger og legg i en liten bolle.
Press saften av lime og sitron, og ha over fisken sammen med appelsinjuicen.
Vend godt sammen, dekk bollen med plast og la stå i kjøleskapet i 1 time.
Sil juicen av fisken, og ta vare på den.
Skjær mango i små terninger og finhakk chili og koriander.
Bland fisken med mango, chili og koriander, og hell litt av sitrusjuicen over.
Smak til med salt og pepper.
Server i små porsjonsskåler med tortillachips ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 103,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Helstekt kylling med urter og mascarpone


Prøv også Helstekt kylling med urter og mascarpone.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.05.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 hel kylling (ca. 1,2 kg)
2 ss olivenolje
salt og kvernet pepper
1 sitron, revet skall, delt i to
1 liten løk, delt i båter
4 ss mascarpone eller kremost
2-3 hvitløkbåter, finhakket
1 ss frisk rosmarin, finhakket
1 ss frisk persille, finhakket
1/2 ss frisk timian, finhakket
salt og kvernet pepper

Poteter og jordskokker:
500 g jordskokker
500 g poteter
1/2 sitron
2 hvitløkbåter
4 kvister frisk timian
3 ss olivenolje
salt og kvernet pepper

Smørdampete vårgrønnsaker:
1/2 bunt asparges
1 bunt vårløk
50 g sukkererter
50 g babygulrøtter
1 gul paprika
1 bunt reddiker
1 ss smør
2 ss vann
1/2 ss sukker
salt og pepper

Appelsin- og rødløksalat:
4-5 appelsiner
1 rødløk
1/2 potte frisk koriander

Dressing:
1 ss sukker
1 ss dijonsennep
2 ss hvitvinseddik
3-4 ss olivenolje
salt og kvernet pepper



Fremgangsmåte

Tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper. Fyll kyllingen med halvparten av sitronbåtene og løken. Legg også gjerne med noen kvister friske urter.

Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel mascarponen jevnt under skinnet med fingrene.

Varm ovnen til 220 ºC og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Ta den ut av ovnen og senk temperaturen til 180 ºC. Sett kyllingen tilbake i ovnen og stek den videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).

Poteter og jordskokker:
Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene. Del poteter og jordskokker i to eller fire, avhengig av størrelsen. Del sitronen i skiver og grovhakk hvitløken. Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje og salt og pepper godt i en bolle, og fordel så poteter og jordskokker rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.
Ta kyllingen ut av formen og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen. Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli gylne.
Legg kyllingen tilbake i formen og server.

Smørdampete vårgrønnsaker:
Stell grønnsakene og skjær dem i biter som passer sammen. Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret. Damp grønnsakene knapt møre. Krydre med salt og pepper og server.

Appelsin- og rødløksalat:
Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver. Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille. Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Appelsinris.

Appelsinris


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 dl risengrynsgrøt
2 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2-3 appelsiner



Fremgangsmåte

Pisk fløten til krem. Skrell appelsinene, del dem i båter og klipp dem i biter. Bland grøt, appelsinbiter og krem. Smak til med sukker og vaniljesukker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat med eggekrem.

Fruktsalat med eggekrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 eple
1 banan
1 fersken, evt. hermetisk
1 kiwi
1/2 dl rosiner
1 dl grovhakkede valnøtter
2 dl appelsinjuice

Eggekrem:
4 dl melk
1 vaniljestang eller 1/2-1 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maizena



Fremgangsmåte

Fruktsalat:
Skjær frukten i terninger og bland alt. La fruktsalaten trekke i kjøleskap en times tid før servering. Server med lett avkjølt eggekrem.

Eggkrem:
Kok opp melken med vaniljestang (splittet på langs) Skrap gjerne ut vaniljekornene. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen. Ha alt i kjelen, også maisenna. Rør hele tiden og varm opp til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl litt i kaldt vann.

Tips:
Av eggehvitene du får til overs kan du bake sølvkake.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 112,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3195







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.