Fotograf:
Kylling.no
Helstekt kylling med urter og mascarpone inneholder
85 Kalorier,
6 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Helstekt kylling med urter og mascarpone har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt kylling med urter og mascarpone er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6154 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt kylling med urter og mascarpone!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 85.37 | 915.34 | Kcal |
Protein | 5.74 | 61.54 | gram |
Karbohydrat | 6.33 | 67.87 | gram |
Kostfiber | 1.49 | 15.98 | gram |
Fett | 3.79 | 40.64 | gram |
Mettet fett | 1.14 | 12.22 | gram |
Salt | 0.08 | 0.89 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.47 | Kr 58.65 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 289 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,65 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper. Fyll kyllingen med halvparten av sitronbåtene og løken. Legg også gjerne med noen kvister friske urter.
Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel mascarponen jevnt under skinnet med fingrene.
Varm ovnen til 220 ºC og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Ta den ut av ovnen og senk temperaturen til 180 ºC. Sett kyllingen tilbake i ovnen og stek den videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).
Poteter og jordskokker:
Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene. Del poteter og jordskokker i to eller fire, avhengig av størrelsen. Del sitronen i skiver og grovhakk hvitløken. Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje og salt og pepper godt i en bolle, og fordel så poteter og jordskokker rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.
Ta kyllingen ut av formen og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen. Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli gylne.
Legg kyllingen tilbake i formen og server.
Smørdampete vårgrønnsaker:
Stell grønnsakene og skjær dem i biter som passer sammen. Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret. Damp grønnsakene knapt møre. Krydre med salt og pepper og server.
Appelsin- og rødløksalat:
Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver. Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille. Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25783)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-05-10
Oppdatert dato:2009-05-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift