Fotograf:Kylling.no
Coq au vin med butterdeiglokk inneholder 116 Kalorier, 4 g Karbo, 10 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Coq au vin med butterdeiglokk har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stek først baconet. Del kyllingen, dryss stykkene med mel, salt og pepper og stek dem i baconfett/smør. Stek sopp og løk lett i smør. Legg kyllingstykkene og alt det øvrige i et ildfast fat med lokk. Sett det i forvarmet ovn 180 °C ca. 1/2 time.
Legg tinte butterdeigsplater halvveis på hverandre og kjevle ut til formens størrelse. Ta formen ut av ovnen. Ta av lokket og legg på butterdeigen, fest godt langs kanten og lag et hull på midten så damp slipper ut. Pynt med blader av deigen. Pensle med eggeplommene. Det bør være 2-3 cm. mellom kjøttet og deigen. Stek videre ved 200 °C ca. 20 minutter eller til deigen er gyllen. Tradisjonelt serveres Coq au vin som en gryterett uten butterdeigslokk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 16938)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-01-24
Oppdatert dato:2018-12-30