Fotograf:Kylling.no
Basilikumkylling med risotto og chili-/tomatcoulis inneholder 88 Kalorier, 9 g Karbo, 7 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr Basilikumkylling med risotto og chili-/tomatcoulis har beregnet å ha følgende allergener Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skjær et par snitt i kyllingbrystet og stikk inn basilikumblader. Legg kyllingbrystene i en smurt, ildfast form og pensle dem med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystene midt i stekeovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter.
Risotto:
Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er blank. Ha i ris og safran og fres det litt. Hell i vinen og 1/2 dl buljong. Kok opp og rør i risen til all væsken er absorbert. Tilsett resten av buljongen i 3-4 omganger og rør i risen. La væsken få absorbere mellom hver speing. Risen er ferdig etter ca. 20 minutter. Rør inn smør og parmesan til slutt.
Chili- og tomatcoulis:
Fres løk og hvitløk i olje i en liten kjele til løken er blank. Tilsett tomatene og kok dem i ca. 5 minutter. Hell over i en matprosessor og kjør sausen glatt. Ha den tilbake i kjelen. Rør inn tomatpuré og smak til med salt og søt chilisaus. Kok inn sausen noen minutter før servering.
Tips:
Sausen kan også lages av godt modne tomater.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 3495)
Tilberedningstid:
40-60 min
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2019-01-02