Fotograf:Meny Kylling er perfekt som nyttårs hovedrett og MENY sin nye Julekylling veier ca. 2 kilo og er dermed perfekt for 4 personer.
Oppskriften inneholder 124 Kalorier, 6 g Karbo, 11 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lag små snitt i kantene av kyllingskinnet, dytt inn lardo og salvie slik at det dekker det meste av kyllingkjøttet. Gni inn hele kyllingen med salt og pepper, legg over 4-5 skiver sitron.
Skrell løken og gulroten, grovkuttes og legges i langpanne sammen med en kvast salvie, en klatt smør og dekk bunnen av pannen med vann. Legg en rist over pannen med kyllingen oppå. Stekes i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 70 min, til kyllingen har en kjernetemperatur på 90 grader. (Bruk termometer!)
Kok søt-og mandelpotetene i usaltet vann til de er møre, sil og damp av, mos til passe grov konsistens mens du har i ca. 50 g av smøret og fløten. Smak til med salt og pepper.
Del fikenene i 2 (evt 4), legg i en ildfast form og ha over honningen. Bak i ovnen i ca. 10-12 min. på 180 grader.
Etter at du har tatt ut kyllingen og satt den lunt for å hvile, siler du av kraften fra langpannen og redusér med ca. 1/3. (Pass på at det ikke blir for salt!), og pisker inn resten av smøret, smak til med pepper, litt sitronsaft og evt. salt. Tilsett 2 ss finhakket salvie rett før servering.
Transjer kyllingen ved bordet! Da kommer nyttårsfølelsen raskt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 32788)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-12-30
Oppdatert dato:2016-12-30