Nyttårsmeny med lammecarre


Oppdatertdato: 2019-12-28 Tema: Nyttår Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, og de er alle tilpasset hverandre. Alle sammen er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Disse menyene tar litt tid og er for den store festen med familie og venner. Jeg har og 2 alternative menyer som er raske og enklere.
Denne fjerde nyttårsmenyen er en meny med lammecarre, kongekrabbe til forrett og Creme Catalan til dessert.. Først under her er lammecarre, og så kommer forrett og dessert lenger nede.

Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende

Nyttårsmeny med oksefilet

Nyttårsmeny med kalkun

Nyttårsmeny med kveite

Nyttårsmeny med lammecarre

Nyttårsmeny med reinsdyr

2 enkle menyer

Enkel nyttårsmeny med biff

Enkel nyttårsmeny med laks




Chilikongekrabbe med lime og koriander


Prøv også Chilikongekrabbe med lime og koriander.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eksportutvalget for fisk (EFF)

Ingredienser

2 stk kongekrabbeben, rå
1 ss chili, rød
1 ss hvitløk
1 ss ingefær, frisk
1 boks hermetiske tomater, grovhakkete
1 dl sweet chilisaus
0,5 dl soyasaus
1 stk lime
koriander, frisk
olje


Denne oppskriften med saftig kongekrabbe passer godt som forrett til middagsselskapet. Stekt kongekrabbe med chili, hvitløk og ingefær er spennende og fantastisk godt.


Fremgangsmåte

Finhakk chili, hvitløk og ingefær.
Del kongekrabbebena først i 5 cm lange biter, og deretter på langs. Varm litt olje i en panne, tilsett krabbe, chili, hvitløk og ingefær, og stek i ca. 30 sekunder mens du rører.
Tilsett en boks hakkede tomater, sweet chilisaus og soyasaus. Kok opp og tilsett saften av en lime og grovhakket koriander rett før servering.

Tips:
Dersom du bruker kokt kongekrabbe så skal den bare vendes raskt i chiliblandingen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 42,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Lammecarré med salsa verde og søtpoteter


Prøv også Lammecarré med salsa verde og søtpoteter.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.02.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

11/2 kg lammecarré
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin
1 pose ferdig blandet salat

Salsa verde:
21/2 dl frisk persille
1 potte frisk oregano
skall og saft av 1/2 stk sitron
1 båt hvitløk
11/2 dl olivenolje

Søtpotetskiver:
800 g søtpotet
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 potte frisk timian
2 ss smør


Lammecarré er mørt og smakfullt kjøtt som her får følge av salsa verde og ovnsbakte skiver av søtpotet. Imponer med denne når du får gjester.


Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 125 °C.
Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carrèen, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en varm stekepanne med margarin og det over i en ildfast form, stikk inn et steketermometer i kjøttet og sett formen i ovnen. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp
Finhakk persille og oregano og bland det med finrevet sitronskall og sitronsaft, finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
Skjær søtpoteter i ½ cm tynne skiver og ha dem i en bolle. Ha i olje, salt, pepper og finhakket timian og bland godt. Legg søtpotetskivene i et taksteinsmønster i en ildfast form eller langpanne. Når kjøttet er ferdig tar du det ut og lar det hvile. Sett umiddelbart opp temperaturen i stekeovnen til 225°C., og sett inn formen med søtpoteter. Når potetskivene er møre og har fått en fin gyllen farge er de ferdige.

Server lammecarré med søtpoteter, salsa verde og salat

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 209 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Creme catalan 2


Prøv også Creme catalan 2.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 04.03.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

4 dl helmelk
6 dl kremfløte
250 g sukker
3 stk hel kanel
revet skall av 1 stk appelsin
10 stk eggeplomme
2 ss brunt sukker , til karamell
500 g bringebær


Creme catalan (kalles også crema catalana og Crema de Sant Josep) er en spansk versjon av crème brûlee som ofte spises i forbindelse med St. Josefs dag (19. mars) som er spanjolenes farsdag.


Fremgangsmåte

Kok opp melk, fløte, sukker og krydder. Tilsett eggeplommene og rør til det hele tykner. Sil av krydderet og hell blandingen over i små porsjonsformer.

Stekes i vannbad på 110 ? i ca 30 minutter. Strø litt brunt sukker på toppen og sett formene under grillen i ovnen for å svi sukkeret til karamell.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 212,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3087






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.