Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, og de er alle tilpasset hverandre. Alle sammen er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Disse menyene tar litt tid og er for den store festen med familie og venner. Jeg har og 2 alternative menyer som er raske og enklere.
Denne fjerde nyttårsmenyen er en meny med lammecarre, kongekrabbe til forrett og Creme Catalan til dessert.. Først under her er lammecarre, og så kommer forrett og dessert lenger nede.
Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende
Nyttårsmeny med oksefilet
Nyttårsmeny med kalkun
Nyttårsmeny med kveite
Nyttårsmeny med lammecarre
Nyttårsmeny med reinsdyr
2 enkle menyer
Enkel nyttårsmeny med biff
Enkel nyttårsmeny med laks
Chilikongekrabbe med lime og koriander
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.05.2012Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Eksportutvalget for fisk (EFF)Ingredienser
2 stk kongekrabbeben, rå
1 ss chili, rød
1 ss hvitløk
1 ss ingefær, frisk
1 boks hermetiske tomater, grovhakkete
1 dl sweet chilisaus
0,5 dl soyasaus
1 stk lime
koriander, frisk
olje
Denne oppskriften med saftig kongekrabbe passer godt som forrett til middagsselskapet. Stekt kongekrabbe med chili, hvitløk og ingefær er spennende og fantastisk godt.Fremgangsmåte
Finhakk chili, hvitløk og ingefær.
Del kongekrabbebena først i 5 cm lange biter, og deretter på langs.
Varm litt olje i en panne, tilsett krabbe, chili, hvitløk og ingefær, og stek i ca. 30 sekunder mens du rører.
Tilsett en boks hakkede tomater, sweet chilisaus og soyasaus.
Kok opp og tilsett saften av en lime og grovhakket koriander rett før servering.
Tips:
Dersom du bruker kokt kongekrabbe så skal den bare vendes raskt i chiliblandingen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
42,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammecarré med salsa verde og søtpoteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.02.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
11/2 kg lammecarré
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin
1 pose ferdig blandet salat
Salsa verde:
21/2 dl frisk persille
1 potte frisk oregano
skall og saft av 1/2 stk sitron
1 båt hvitløk
11/2 dl olivenolje
Søtpotetskiver:
800 g søtpotet
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 potte frisk timian
2 ss smør
Lammecarré er mørt og smakfullt kjøtt som her får følge av salsa verde og ovnsbakte skiver av søtpotet. Imponer med denne når du får gjester.Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 125 °C.
Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carrèen, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en varm stekepanne med margarin og det over i en ildfast form, stikk inn et steketermometer i kjøttet og sett formen i ovnen. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp
Finhakk persille og oregano og bland det med finrevet sitronskall og sitronsaft, finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
Skjær søtpoteter i ½ cm tynne skiver og ha dem i en bolle. Ha i olje, salt, pepper og finhakket timian og bland godt. Legg søtpotetskivene i et taksteinsmønster i en ildfast form eller langpanne. Når kjøttet er ferdig tar du det ut og lar det hvile. Sett umiddelbart opp temperaturen i stekeovnen til 225°C., og sett inn formen med søtpoteter. Når potetskivene er møre og har fått en fin gyllen farge er de ferdige.
Server lammecarré med søtpoteter, salsa verde og salat
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
209,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Creme catalan 2
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
04.03.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
4 dl helmelk
6 dl kremfløte
250 g sukker
3 stk hel kanel
revet skall av 1 stk appelsin
10 stk eggeplomme
2 ss brunt sukker , til karamell
500 g bringebær
Creme catalan (kalles også crema catalana og Crema de Sant Josep) er en spansk versjon av crème brûlee som ofte spises i forbindelse med St. Josefs dag (19. mars) som er spanjolenes farsdag.Fremgangsmåte
Kok opp melk, fløte, sukker og krydder. Tilsett eggeplommene og rør til det hele tykner. Sil av krydderet og hell blandingen over i små porsjonsformer.
Stekes i vannbad på 110 ? i ca 30 minutter. Strø litt brunt sukker på toppen og sett formene under grillen i ovnen for å svi sukkeret til karamell.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
212,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3087