Fotograf:Synøve Dreyer Lammecarré er mørt og smakfullt kjøtt som her får følge av salsa verde og ovnsbakte skiver av søtpotet. Imponer med denne når du får gjester.
Forvarm stekeovnen til 125 °C.
Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carrèen, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en varm stekepanne med margarin og det over i en ildfast form, stikk inn et steketermometer i kjøttet og sett formen i ovnen. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp
Finhakk persille og oregano og bland det med finrevet sitronskall og sitronsaft, finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
Skjær søtpoteter i ½ cm tynne skiver og ha dem i en bolle. Ha i olje, salt, pepper og finhakket timian og bland godt. Legg søtpotetskivene i et taksteinsmønster i en ildfast form eller langpanne. Når kjøttet er ferdig tar du det ut og lar det hvile. Sett umiddelbart opp temperaturen i stekeovnen til 225°C., og sett inn formen med søtpoteter. Når potetskivene er møre og har fått en fin gyllen farge er de ferdige.
Server lammecarré med søtpoteter, salsa verde og salat
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32868)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-02-14
Oppdatert dato:2017-02-14