Fotograf:
Matprat.no
Sprøstekt lammeside fra Vest–Telemark inneholder
129 Kalorier,
4 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Sprøstekt lammeside fra Vest–Telemark har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sprøstekt lammeside fra Vest–Telemark er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6921 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sprøstekt lammeside fra Vest–Telemark!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 129.36 | 1 181.34 | Kcal |
Protein | 6.84 | 62.46 | gram |
Karbohydrat | 4.34 | 39.63 | gram |
Kostfiber | 1.73 | 15.80 | gram |
Fett | 9.02 | 82.37 | gram |
Mettet fett | 3.95 | 36.07 | gram |
Salt | 1.09 | 9.99 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.95 | Kr 45.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 653 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,41 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne retten ble servert fersk, rett etter slakting. På høsten under lammesesongen fikk man ferskt lammekjøtt. Før fryserens tid var måltidene generelt mer preget av sesong og det var nødvendig at kjøttet skulle holde seg lengst mulig utover senhøsten. Resten av lammekjøttet ble derfor sendt til salting. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvilket fest måltid den ferske lammesiden var.
1. Legg en fersk lammeside i fint eller grovt salt på kjøkkenbenken natta over. Det er best med rygg på, da får du et saftigere kjøttstykke. (Er ikke ryggen med så bruk den sauesiden du har).
2. Strø på grovmalt pepper og stek den i ovn på 170 grader til den er sprøstekt, gyllen, saftig og sprø.
3. Kok godt med rotgrønnsaker, for eksempel gulrot og kålrot. Lag en hvit saus ved å koke opp melk. Hell i hvetemel utrørt i vann i en tynn stråle, mens du rører godt. Smak til med krydder.
Dette serveres hver for seg. Lammesiden skal spises med fingrene og beina skal gnages av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 23738)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2007-05-07
Oppdatert dato:2007-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift