Fotograf:
Matprat.no
Lammestek på potetseng inneholder
114 Kalorier,
6 g Karbo,
11 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Lammestek på potetseng har ingen allergener
Lammestek på potetseng er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
11998 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammestek på potetseng!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.81 | 656.34 | Kcal |
Protein | 11.14 | 64.24 | gram |
Karbohydrat | 5.62 | 32.41 | gram |
Kostfiber | 0.84 | 4.84 | gram |
Fett | 5.01 | 28.89 | gram |
Mettet fett | 2.13 | 12.28 | gram |
Salt | 0.45 | 2.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.82 | Kr 50.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 614 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,75 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Gni inn steken med pepper og rosmarin. Stikk inn et steketermometer, slik at spissen blir stående omtrent midt i steken.
2. Skrell løk og poteter og skjær dem i skiver. Sjampinjong renses og skjæres i båter. Finhakk persille og hvitløk. Legg poteter, løk og sjampinjong i en langpanne eller ildfast form - dryss over persille, hvitløk, salt og krydder. Legg steken oppå og hell over buljongen.
3. Sett formen i forvarmet ovn ved 125° C. Stek til termometeret viser 70° C for rosa stek eller 76° C for grå stek - ca. 3 timer. La steken hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp.
Kjøtt og poteter kan serveres hver for seg. Eller du kan legge det oppskårede kjøttet tilbake på potetsengen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 2118967812)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-12
Oppdatert dato:2002-05-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift