Fotograf:
Matprat.no
Ovnskokt lam fra Coimbra - Chanfana à Moda de Coimbra inneholder
97 Kalorier,
1 g Karbo,
13 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Ovnskokt lam fra Coimbra - Chanfana à Moda de Coimbra har ingen allergener
Ovnskokt lam fra Coimbra - Chanfana à Moda de Coimbra er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnskokt lam fra Coimbra - Chanfana à Moda de Coimbra!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 96.98 | 295.45 | Kcal |
Protein | 13.24 | 40.34 | gram |
Karbohydrat | 0.66 | 2.01 | gram |
Kostfiber | 0.16 | 0.49 | gram |
Fett | 2.12 | 6.46 | gram |
Mettet fett | 0.12 | 0.37 | gram |
Alkohol | 3.14 % | | | |
Salt | 0.08 | 0.23 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.50 | Kr 38.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 437 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,72 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Retten nedenfor spises i regionen Beira Litoral rundt byen Coimbra i Portugal. Der spises retten bare i bryllup og ved juletider. Den kalles derfor "carne de casamento" (bryllupskjøtt). Selv om retten er typisk for Coimbra finner vi den igjen i Beira-provinsen i Mosambik der den heter Chanfana ou Lampantana og spises på høytider.
Lammekjøttet er i Mosambik byttet ut med geitekjøtt og det brukes i tillegg 150 g stekte bacontreninger, marinerte chilipepper (piri-piri), paprikapulver og hakket bladpersille.
Gryten som brukes i Portugal er av hardbrent svart leire med stor åpning og lokk av leire. Den helt riktige smaken får man når gryten settes i en gammel vedfyrt stekeovn eller ildsted. I Mosambik brukes det en jerngryte.
Ha kjøttet i en Chanfanagryte, vanlig jerngryte eller i en ildfast form med lokk sammen med alle de andre ingrediensene. Hell på vin eller eplejuice/kraft til det dekker kjøttet. Sett på lokk og stek retten ved 200°C i forvarmet ovn i 1 time.
Skru varmen ned til 180°C og hell evt. på mer væske. Stek videre i ca. 2 timer. Ikke rør i gryten, hell bare på mer vin/kraft slik at retten ikke tørker eller svir seg fast i formen. Retten serveres på fat med stekkesjyen over og poteter med skrell ved siden av. Retten kan også lages over natten. Steker retten først en time ved 200°C, skru så ned temperaturen til mellom 80 og 100°C og stek til nesten morgen.
Server med kokte poteter eller ris, godt brød, kokte rotgrønnsaker eller en enkel salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20391)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Portugal
Innlagt dato:2005-10-08
Oppdatert dato:2005-10-08
Lesere:
4462 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift