Fotograf:
Matprat.no
Vi kan takke araberne for auberginen. De brakte den til Spania i middelalderen. Aubergine er en urgammel kulturplante og en viktig del av mange sørøstasiatiske retter. Aubergine kommer i mange ulike klær. I innvandrerbutikker kan du finne thaivarianten, små som egg og grønne. På engelsk heter aubergin også eggplant. Men den vanlige er større, og blåsvart i skallet. Her har du en nydelig arabisk rett med lam og aubergine. Oppskriften inneholder
121 Kalorier,
11 g Karbo,
10 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Aubergin- og kjøttform - Sjeik il Mihshee er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 6 lesere
Lesere:
10632 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Aubergin- og kjøttform - Sjeik il Mihshee!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.67 | 574.71 | Kcal |
Protein | 10.09 | 48.05 | gram |
Karbohydrat | 11.17 | 53.20 | gram |
Kostfiber | 1.57 | 7.48 | gram |
Fett | 3.61 | 17.19 | gram |
Mettet fett | 1.00 | 4.76 | gram |
Salt | 0.22 | 1.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.67 | Kr 36.53 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 858 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,02 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tilberedning av aubergine:
Del auberginen i 1 cm skiver, salt dem på begge sider og la dem trekke i 5 minutter. Ta bort salt og væske, pensle skivene på begge sidene med smeltet smør. Stek skivene panna evt. under grillen til de er lett brune på begge sider.
Fyll:
Stek lammekjøttdeigen og løken i smør. Ta ut kjøttet og fres pinjekjernene. Hell pinjekjernene over kjøttet. Skjær soppen i båter og brun den. Ha soppen sammen med kjøttet og tilsett krydder.
Legg aubergineskiver og kjøttfyll lagvis i en ildfast form. Varm opp yoghurt- og myntesausen ved svak varme til den koker og hell den over auberginene. Sett inn i stekeovn ved 200 °C og la den steke i ca. 20 minutter. Pynt retten med ristede pinjekjerner.
Serveres med kokt ris.
Yoghurt- og myntesaus fra Syria:
Bland sammen yoghurt, eggehvite, hvetemel, peppermynte og salt. Blandingen piskes i 3-4 minutter. Stek hvitløk i smøret og ha i buljongen. Rør dette inn i yoghurtblandingen og hell over i en gryte. Varm opp igjen i 5 minutter, hell sausen over i en ildfast form og stek det under grillen i 5 minutter til sausen blir brun. Sausen brukes til lammeretter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20815)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Syria
Innlagt dato:2012-08-23
Oppdatert dato:2012-08-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift