Fotograf:
Matprat.no
Fersk lammeribbe med gremolata inneholder
170 Kalorier,
1 g Karbo,
18 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Fersk lammeribbe med gremolata har beregnet å ha følgende allergener
Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fersk lammeribbe med gremolata er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fersk lammeribbe med gremolata!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 170.41 | 929.80 | Kcal |
Protein | 18.12 | 98.87 | gram |
Karbohydrat | 0.57 | 3.11 | gram |
Kostfiber | 0.44 | 2.40 | gram |
Fett | 10.53 | 57.45 | gram |
Mettet fett | 3.97 | 21.66 | gram |
Salt | 0.64 | 3.49 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.56 | Kr 68.53 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 183 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,33 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 125 ºC.
2. Skjær fine ruter i fettet på oversiden av lammeribbene.
3. Bland sammen sennep, olje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Pensle blandingen på ribbestykkene. Legg stykkene i en langpanne og stek dem midt i ovnen på 125 °C ca. 1½ time.
4. Hev temperaturen i ovnen til 225 °C og stek videre i ca. 30 minutter, eller til lammeribba har fått en fin, gyllen farge, og løsner lett fra beinet.
5. Bland sammen ingrediensene til gremolataen og sett den til side.
6. Ta lammeribba ut av ovnen og la den hvile et par minutter. Bruk en skarp, stor kniv, og skjær den i fine stykker ved å følge ribbena. Legg opp på et fat og dryss gremolata over. Server med en gang.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29723)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-10
Oppdatert dato:2013-12-10
Lesere:
2799 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift