Fotograf:
Matprat.no
Stekt lammelår med spinat og hvitløk inneholder
87 Kalorier,
6 g Karbo,
7 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Stekt lammelår med spinat og hvitløk har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt lammelår med spinat og hvitløk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6929 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt lammelår med spinat og hvitløk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 87.18 | 712.00 | Kcal |
Protein | 7.21 | 58.88 | gram |
Karbohydrat | 6.13 | 50.06 | gram |
Kostfiber | 1.34 | 10.94 | gram |
Fett | 3.46 | 28.26 | gram |
Mettet fett | 1.55 | 12.66 | gram |
Salt | 0.23 | 1.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.33 | Kr 76.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 900 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Geschmorte Lammhaxen mit Spinat und Knoblauch
Tyskland er kjent for å ha mange type pølser, mange typer brød og svært mange bryggerier. En viktig del av den opprinnelige tyske matkulturen er œSontagsbratenœ stekt kjøtt som man spiser på søndag. Lukten av stek på søndager var tegn på ordnet økonomi eller rikdom. Den relativt enkle men lange tilberedning passet godt i en tradisjonell søndagsrytme:
Etter kirkebesøk gikk mennene til sin œKneipeœ for å ta œFrühschoppenœ mens kvinnene gikk hjem og laget mat.
Bløtlegg den tørkede soppen i 3 dl kokende vann. Tørk lammeskivene og krydre de med salt og pepper. Ha olje i en jernpanne og brun lammeskivene på alle sidene. Legg dem over i en stor jerngryte eller ildfast form.
Sil av og kok inn soppvannet til halvparten, og hell over kjøttet. Evt. hell over 1 1/2 dl vann. Sett gryta/formen inn i stekeovnen på 200°C. Stek uten lokk i 40 min.
Skrell løk og hvitløk, småløken kan evt. brukes hel eller dels i to, hvitløksbåtene deles i fire. Ha over i gryta sammen med sopp (fersk sopp deles i skiver og tilsettes direkte i gryten uten steking), laurbærblad, enebær, nellik og timian. Hell over lammekraft/buljong og legg over lokk. La retten steke videre i 1 1/2 time. Øs kraften over kjøttet med jevne mellomrom. I mellomtid kokes potetene knapt møre og skrelles. 20 minutter før retten er ferdig tilsettes potetene i gryta.
Ta opp lammeskivene, løken, soppen og potetene hold varmt.
Sil av kraften og smak til med salt og pepper.
Forvell spinaten, la den dryppe av før den freses i smør og krydres med muskat, salt, pepper og til slutt revet sitronskall.
Anrett lammeskivene på fat med grønnsakene og hell sausen/kraften over. Potetene serveres i eget fat. Kan i tillegg serveres med god, mørkt rugbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20392)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Tyskland
Innlagt dato:2005-10-08
Oppdatert dato:2005-10-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift