Fotograf:
Matprat.no
Spyd med lam og poteter inneholder
84 Kalorier,
8 g Karbo,
6 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Spyd med lam og poteter har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Spyd med lam og poteter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4099 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Spyd med lam og poteter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 83.53 | 610.29 | Kcal |
Protein | 6.24 | 45.59 | gram |
Karbohydrat | 8.08 | 59.03 | gram |
Kostfiber | 1.47 | 10.74 | gram |
Fett | 2.59 | 18.92 | gram |
Mettet fett | 1.10 | 8.04 | gram |
Salt | 0.04 | 0.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.52 | Kr 40.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 461 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Legg trepinnene i vann. Sett ovnen på 225 °C.
2. Legg tomatene i skiver i en smal, ildfast form.
3. Vend kjøttbitene i tapenaden og træ dem på spydet vekselsvis med poteter. Legg spydene på formen. Det er en fordel om de ligger på formkanten slik at det blir luft mellom tomatene og spydene. Du kan også vende kjøttbitene i karri eller paprikapulver, salt og pepper. Alle typer urtekrydder kan brukes.
4. Sett formen i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Bruker du grill er tiden 4-6 minutter på hver side.
Tapenade
Tapenade er en puré som brukes mye i Frankrike. Tapenade kan kjøpes i enkelte butikker. Du kan også prøve å lage den selv:
Bland alle ingrediensene til en jevn røre i en hurtigmixer. Kan oppbevares på glass i kjøleskapet inntil 2 uker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20545)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-19
Oppdatert dato:2005-10-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift