Lam flatbiff med paprikasaus



Lam flatbiff med paprikasaus oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
To av Norges beste råvarer, lam og mandelpotet, møtes i denne retten. Når de også får selskap av en herlig paprikasaus, fennikel og aubergine, er det bare å invitere til middag.

Oppskriften inneholder 97 Kalorier, 3 g Karbo, 6 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lam flatbiff med paprikasaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1413 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
400grflatbiff av lam
1tssalt
0,5tsnykvernet pepper
2sssmør til steking
0,5stkfennikel delt i to på langs
1stkaubergine i skiver
1ssgrovt salt
1ssolivenolje

Paprikasaus:

1stkhermetisk grillet paprika (kan kjøpes ferdig på glass)
2stksjalottløk
1feddhvitløk
1ssolje
2,5dlvarm grønnsakbuljong (utblandet)
50grsmør
1tssalt
0,5tsnykvernet pepper

Mandelpotetmos med timian:

300grmandelpotet
1sssmør
0,5dlmelk
1sshakket frisk timian
0,5tssalt
0,25tsnykvernet pepper




Næringsdeklarasjon for Lam flatbiff med paprikasaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96.88811.29Kcal
Protein5.8749.16gram
Karbohydrat3.4428.81gram
Kostfiber0.847.03gram
Fett6.4453.93gram
Mettet fett3.3928.39gram
Salt2.1417.95gram
Pris på oppskriftenKr 8.35Kr 69.92Kroner
Hele oppskriften veier1 675 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo14,2 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form sammen med fennikel i båter. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65°C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger. Ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.

Tips:
For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.
2. Skjær aubergine i 1 cm tykke skiver, legg dem utover på et brett, dryss over salt og la dem ligge slik i minst 15 minutter. Skyll og tørk dem godt. Pensle dem med litt olje og stek dem i varm panne til de har fått fin farge.
3. Lag paprikasausen: Finhakk paprika, sjalottløk og hvitløk og fres det raskt i olje. Ha i buljong, og la alt småkoke i ca. 10 minutter Del smøret i terninger og ha det i sausen mens du hele tiden rører. Smøret tykner sausen og gir den en avrundet og god smak. Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
4. Lag mandelpotetmos: Skrell potet og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre. Mos potetene og rør inn smør og melk. Ikke rør mer enn nødvendig om du ønsker potetmosen litt grov. Bland inn hakket timian og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk.

Skjær kjøttet i skiver og server med aubergineskiver, fennikel og potetmos.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32625)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2016-11-05
Oppdatert dato:2016-11-05


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Påskelam på spidd.Påskelam på spidd.
Denne retten har 47,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammestek på potetseng 2.Lammestek på potetseng 2.
Denne retten har 133,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammefilet med rødbetebulgur.Lammefilet med rødbetebulgur.
Denne retten har 100,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårlam.Vårlam.
Denne retten har 76,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jegergryte med lam.Jegergryte med lam.
Denne retten har 145,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ytrefilet av lam med piperade.Ytrefilet av lam med piperade.
Denne retten har 88,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam Klephtiko.Lam Klephtiko.
Denne retten har 142,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Annabel Langbeins lammeskank.Annabel Langbeins lammeskank.
Denne retten har 144,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aubergin- og kjøttform - Sjeik il Mihshee.Aubergin- og kjøttform - Sjeik il Mihshee.
Denne retten har 119,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italian lam surprise.Italian lam surprise.
Denne retten har 146,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammeskanker på rotgrønnsaker.Lammeskanker på rotgrønnsaker.
Denne retten har 129,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammebiff med risotto for to.Lammebiff med risotto for to.
Denne retten har 91,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammefilet med sopp og ristede småpoteter.Lammefilet med sopp og ristede småpoteter.
Denne retten har 81,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt lammelår med fransk potetsalat.Røkt lammelår med fransk potetsalat.
Denne retten har 140,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammecassoulet med bønner.Lammecassoulet med bønner.
Denne retten har 224,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.