Fotograf:Mari Svenningsen En herlig smakfull rett med norsk lam og gode grønnsaker. Saftig lam mørbrad servert med grønn persillerotkrem og gyllenbrune persillerotstaver. Nam!
1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
2. Lag persillerotkrem. Skrell persillerot og kutt i mindre biter. Kok bitene møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet i en bolle, sett kjelen tilbake på plata og damp den persilleroten litt. Se til at det ikke svir seg.
3. Ha bladpersillen (ikke stilker) i bollen med vann, ca. 20 sekunder. Ha deretter bladpersillen direkte over i iskaldt vann. Klem ut så mye væske av bladene som mulig. Kjør bladpersille og olje med stavmikser eller hurtigmikser.
4. Mos persilleroten med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett smør og melk. Kjør til du har en jevn puré.
5. Bland bladpersillen inn i persillerotmosen og smak til med salt og pepper.
6. Skrell persillerot til steking. Del dem i lange, tynne staver. Ha smør i en varm stekepanne, ha i persillerøttene og dryss over sukker og salt. Stek dem til de er møre og har fått en fin, gyllenbrun farge.
7. Lag nøttesmør. Smelt smør i en varm stekepanne, og la det bli nøttebrunt. Ha i grovhakkede hasselnøtter.
Anrett saftig lammemørbrad i skiver med persillerotkrem, stekte persillerøtter og deilig nøttesmør. Pynt gjerne med en kvast timian.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32624)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-11-05
Oppdatert dato:2016-11-05