Fotograf:
Matprat.no
Lammestek på potetseng 2 inneholder
134 Kalorier,
6 g Karbo,
10 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Lammestek på potetseng 2 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammestek på potetseng 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4694 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammestek på potetseng 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 133.99 | 785.29 | Kcal |
Protein | 9.79 | 57.38 | gram |
Karbohydrat | 6.15 | 36.04 | gram |
Kostfiber | 1.14 | 6.68 | gram |
Fett | 7.55 | 44.25 | gram |
Mettet fett | 3.11 | 18.23 | gram |
Salt | 0.15 | 0.91 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.00 | Kr 46.89 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 517 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,35 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær poteter og tomater i skiver. Pensle en langpanne eller ildfast form med 2 ss olivenolje. Legg potetskivene i og dryss over salt og pepper. Fordel 2 ss av smøret over. Legg tomatene mellom smørklattene.
Finhakk persillen og hvitløken, bland det med griljernmel. Rør 2/3 av denne blandingen med resten av olivenoljen. Bland resten med nyrevet ost og sett det til side.
Gni steken inn med sitronsaft og dryss salt og pepper over. Smør den med persillemassen rundt det hele. Legg den over potetskivene, sett i steketermometer og stek ca. 2 timer på 175 C til termometeret viser 70 C (rosastekt).
Skru opp varmen til 225 C når det er 15 minutter igjen av steketiden. Dryss persille-osteblandingen over og fordel resten av smøret over. Gratiner til det er sprøtt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10325)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift