Fotograf:
Matprat.no
På nesten alle kjøkkener i Italia er det stort fokus på kjærlighet til den enkelte råvares fortreffelighet. Ved å bruke harmonerende smaker som hvitløk, rosmarin og appelsin til lammesteken får man en nydelig lammesmak som lett fører til sprudlende matglede. Provare italiano! Oppskriften inneholder
239 Kalorier,
1 g Karbo,
27 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Lammelår på italiensk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5581 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammelår på italiensk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 239.16 | 752.36 | Kcal |
Protein | 26.61 | 83.71 | gram |
Karbohydrat | 1.37 | 4.31 | gram |
Kostfiber | 0.71 | 2.23 | gram |
Fett | 13.98 | 43.98 | gram |
Mettet fett | 6.29 | 19.79 | gram |
Salt | 0.55 | 1.72 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.03 | Kr 44.14 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 888 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,29 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Gni lammelåret godt inn med appelsinsaft, olje, salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster. Vask og del sitronen i to og legg i langpanna med snittflaten mot kjøttet. Legg også appelsinen i langpannen sammen med lammesteken.
2. Stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125 °C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70 °C er steken rosa, når det viser 76 °C er den gjennomstekt.
3. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.
Sett mange gode tilbehør på bordet. For eksempel fennikkelsalat, gode oliven og brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27579)
Tilberedningstid:
Lang tid
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-04-15
Oppdatert dato:2014-04-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift