Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lammestek med middelhavsgrønnsaker og tzatziki med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
119.16
1 229.75
Kcal
Protein
6.35
65.53
gram
Karbohydrat
6.16
63.57
gram
Kostfiber
0.90
9.29
gram
Fett
7.48
77.19
gram
Mettet fett
3.79
39.11
gram
Salt
0.14
1.47
gram
Pris på oppskriften
Kr 6.14
Kr 63.37
Kr
.-
Hele oppskriften veier
4 128 totalt
1 032 pr porsj
pr stk
gram
Fremgangsmåte:
Lammestek: Krydre lammesteken med salt, pepper og rosmarin. Brun steken i smør i en stekepanne til steken er gyllen rundt hele. Stek lammesteken i ovnen på 160 grader til du har ønsket kjernetemperatur. 68-70 grader gir medium + stek, 70-72 grader gir godt stekt lammestek. La steken hvile i 25-30 minutter før servering.
Fløtegratinerte poteter: Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell poteter og finhakk hvitløk. Skjær potetene i tynne skiver, ca 3-5 mm. Smør en ildfastform, du trenger en som er ca. 20x30 cm. Legg ett lag med potetskiver i den smurte formen. Strø over halvparten av hvitløken, salt og pepper, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget. Ha over ett nytt lag med potet, resten av hvitløken, salt og pepper. Avslutt med et lag potet og hell over resten av fløten. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Grønnsaker: Skjær auberginen i skiver. Dryss på godt med salt og la ligge i 30 minutter. Skyll av saltet og legg aubergineskivene i en ildfast form. Skjær squashen i skiver og ha i den ildfaste formen sammen med aubergine og cherrytomater. Vend grønnsakene i rapsolje, salt og pepper.
Tzatziki: Del agurken i to på langs. Skrap ut frøene i midten. Riv resten av agurken på et grovt rivjern og ha den i en sil. Ha på 1/2 ts salt. Rør rundt og la stå på benken til mesteparten av vannet har rent av. Du kan gjerne la den stå over natten i kjøleskap hvis du har tid, men dette er ikke nødvendig. Jo lenger du lar agurken renne av, jo fastere blir tzatzikien. Finhakk hvitløksfeddene og bland med agurk og yoghurt. 400g yoghurt tilsvarer ca 4 dl. Smak til med skall og saft fra sitronen, salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33812)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2018-03-19
Oppdatert dato:2018-03-19
Lesere: 1107 totalt.