Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter



Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter oppskrift.
Fotograf: Monica Friedrich
Ingen påskeaften er komplett uten det tradisjonelle lammelåret på bordet. Med gode norske råvarer tilsatt litt franske smaker er festmåltidet komplett!
Oppskrift fra kulinarisk.no ved


Oppskriften inneholder 121 Kalorier, 5 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
3kglammelår/med ben
6feddhvitløksfedd
1tssalt
0,5tsnykvernet sort pepper
1tstørket rosmarin
1tstørket timian
1stkliten løk
1stkgulrot

Saus til lammelåret:

2,5dlstekesjy og kjøttkraft
2tsmaizenna
1dashSalt og nykvernet sort pepper

Hurtigstekt rosenkål:

800grrosenkål
4ssolivenolje
1dashSalt og nykvernet pepper

Fløtegratinerte poteter:

1,5kgpotet
2stkløk
5,5dlmatfløte
4feddhvitløk, finhakket
2tssalt
2krmpepper
1sssmør




Næringsdeklarasjon for Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121.42978.29Kcal
Protein10.2382.42gram
Karbohydrat4.5036.26gram
Kostfiber1.108.86gram
Fett6.7053.98gram
Mettet fett2.9824.01gram
Salt0.473.81gram
Pris på oppskriftenKr 8.71Kr 70.18Kroner
Hele oppskriften veier6 446 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo14,82 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 125 grader. Fjern ev. slintrer og tørk av låret.
Sag over leggbeinet med en snekkersag eller lignende. Skjær vekk litt av det ytterste kjøttet på leggbeinet, ca. 5-6 cm, og skrap det rent med kniven slik at det blir en dekorativ beinpipe. Kle beinpipen med aluminiumsfolie. De avsagde eina og kjøttavskjæret legger du i en gryte sammen med løk og gulrot og koker til en god lammekraft mens steken står i ovnen.
Gni lammelåret godt inn med salt, pepper, rosmarin og timian. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i lammelåret med en kniv og stikk inn hvitløksbåtene.
Legg lammelåret i en langpanne og hell i vann. Drypp lammelåret med litt olivenolje. Hell i mer vann underveis hvis det fordamper.

Sett lammelåret i ovnen. Etter ca. 2 timer vil kjernetemperaturen være på 58 ºC. Har du lyst på saftig og rosastekt kjøtt er det nå du skal ta den ut. Når steketermometeret viser 70 ºC er lammelåret medium og ved 76 ºC er det gjennomstekt. Øs sjyen i langpannen over kjøttet et par ganger de siste 15 minuttene, for å få en sprø skorpe. Ta ut låret, pakk det inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i det.
Bland stekesjyen med kjøttkraften i en kjele. Kok den opp og jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann. Skjær kjøttet i pene skiver på tvers av muskelfibrene. Server med den varme sausen, gratinerte poteter og stekt rosenkål.

Hurtigstekt rosenkål:
Rens rosenkålen for løse blader og del hver rosenkål i to. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok rosenkålen i ca. 30 sekunder. Avkjøl rosenkålen i iskaldt vann, og la den renne godt av. Varm olivenoljen i en teflonpanne og stek rosenkålen i 1-2 minutter men du konstant vender den. Smak til med salt og pepper.

Fløtegratinerte poteter:
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte eller form. Tilsett fløte, hvitløk, salt og pepper. Sett gryten/formen i midten av ovnen og stek i ca. 30-40 minutter.

Vinanbefaling:
Marques de Murrieta Reserva 2011
Dufter av røde bær, plommer, mynte og tre med et hint av toast og voks. Den har en pen fylde med en lett moden og sødmefull fruktighet, god balanse og lengde, samt bløte tanniner. Marques de Murrieta Reserva passer utmerket til urtestekt lammelår, lammekoteletter eller entrecôte av okse.
Varenr: 360901
Pris: 189,90 kr

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kjersti Edvartsen
(Intern: 32331)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2016-03-23
Oppdatert dato:2016-03-23
Lesere: 2883 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammebog med safran, sitron og tomater.Lammebog med safran, sitron og tomater.
Denne retten har 99,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 3.Lammerull 3.
Denne retten har 274,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam Klephtiko.Lam Klephtiko.
Denne retten har 142,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Souvlaki med briame.Souvlaki med briame.
Denne retten har 71,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moussaka 8.Moussaka 8.
Denne retten har 60,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk lammestek.Provencalsk lammestek.
Denne retten har 129,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammestek i terracottagryte.Lammestek i terracottagryte.
Denne retten har 86,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammefilet med rødbetebulgur.Lammefilet med rødbetebulgur.
Denne retten har 100,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinskokt lammebog med speltrisotto.Rødvinskokt lammebog med speltrisotto.
Denne retten har 111,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersk lammeribbe med gremolata.Fersk lammeribbe med gremolata.
Denne retten har 170,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt lammestek på tre måter.Fylt lammestek på tre måter.
Denne retten har 140,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammefilet med kremet portvinsaus.Lammefilet med kremet portvinsaus.
Denne retten har 73,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pecheno Jagne So Zelka - Dampet lam med kål.Pecheno Jagne So Zelka - Dampet lam med kål.
Denne retten har 71,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt lammestek 1.Fylt lammestek 1.
Denne retten har 152,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammeskiver på potetseng.Lammeskiver på potetseng.
Denne retten har 79,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.