Fotograf:
Mat.no
Fylt utbenet lammekjøtt inneholder
94 Kalorier,
1 g Karbo,
13 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Fylt utbenet lammekjøtt har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fylt utbenet lammekjøtt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5170 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fylt utbenet lammekjøtt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 93.53 | 372.95 | Kcal |
Protein | 13.38 | 53.35 | gram |
Karbohydrat | 1.32 | 5.26 | gram |
Kostfiber | 0.22 | 0.88 | gram |
Fett | 3.81 | 15.19 | gram |
Mettet fett | 1.57 | 6.26 | gram |
Salt | 0.43 | 1.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.58 | Kr 34.21 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 994 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
I stekeovnen ved 175 grader C, til kjøtttermometeret viser 70-76 graderC.
Strø salt og pepper på kjøttflatene innvendig og fordel fyllet over. Brett låret sammen og surr det til en pen rullade surret med bommullstråd.
Brun rullade på sterk varme i smør på stekeplate. La det hvile litt før det strøs med pepper og salt utvendig.
Legg så rulladen i liten langpanne eller ildfast form og la det steke videre i stekeovnen.
Når kjøttet er ferdigstekt, skal det hvile ca. 15 minutter før det skjæres i skiver.
Kok ut formen/ pannen med vann og bruk stekesjyen som saus.
Server lammesteiken med kokte poteter, grønnsaker, fløtesoppsaus og tyttebær til.
Fløtesoppsaus:
Brun smør og mel til passe brunt. Spe med sjy og la koke 8-10 minutter.
Tilsett sopp og spe med fløte til sausen er passe tykk. Smak til med salt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118967759)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-11
Oppdatert dato:2002-05-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift