Fotograf:
Matprat.no
Fylt lammebog 2 inneholder
120 Kalorier,
7 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Fylt lammebog 2 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fylt lammebog 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
11811 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fylt lammebog 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.10 | 911.61 | Kcal |
Protein | 6.91 | 52.45 | gram |
Karbohydrat | 7.33 | 55.64 | gram |
Kostfiber | 1.42 | 10.78 | gram |
Fett | 6.70 | 50.86 | gram |
Mettet fett | 2.31 | 17.53 | gram |
Salt | 0.52 | 3.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.74 | Kr 43.57 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 795 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,41 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Utbening av lammebog:
1. Legg bogen med skinnsiden ned. Lag et snitt på bogen ned til bogbladet. Skjær langs bogbladet og løsne kjøttet fra oversiden.
2. Skjær rundt kanten, videre gjennom leddet mellom benet og bogbladet, og la kniven gå litt under bogbladet. Ta tak i bogbladet i leddet og dra det mot deg mens du løsner kjøttet med kniven.
3. Skjær så videre ned langs benet. Løsne kjøttet fra benet helt til du kommer til neste ledd. Løft benet opp og skjær av senefester og fjern benet. Renskjær evt. for fett og sener.
4. Skjær de soltørkede tomatene i strimler, finhakk løken og skjær fetaosten i små terninger. Oliven deles i fire. Fordel dette over bogen og dryss over urtekrydder, salt og pepper.
5. Rull lammebogen sammen. Surr godt med hyssing slik du surrer en lammerull eller vanlig stek. Dryss salt og pepper rundt hele bogen.
6. Legg bogen over i et ildfast fat. Stikk et steketermometer i kjøttet, pass på å styre unna fyllet da dette gir ukorrekt temperatur på kjøttet. Stek bogen ved 125 grader i ca. 1 - 1 1/2 time til termometeret viser 68 - 70 grader.
La bogen hvile i ca. 15 - 20 minutter før den skjæres opp.
Server med ovnsbakte poteter, sjysaus og salat.
Ovnsbakte poteter:
Vask og skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok opp buljongen og ha potetene i. La dem koke i 20 minutter til de er møre.
Rens soppen og skjær den i litt tykke skiver. Fres soppen i stekepannen med litt olivenolje. Drypp sitronsaft over soppen når den er blitt passe stekt.
Finhakk persillen og bland den med revet parmesan og strøkavring. Pensle en ildfast form med 2 ss olje og legg potet- og soppskiver lagvis i formen. Krydre med salt og pepper. Dryss over blandingen av parmesan, persille og strøkavring. Resten av olivenoljen dryppes over til slutt.
Skru varmen opp til 225 grader og gratiner potetene i ca 10 - 5 minutter.
Tomatsalat:
Del tomatene i skiver og anrett på et fat sammen med salat revet i strimler. Skjær sjalottløken i skiver og legg over sammen med oliven og grovhakket basilikum. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over salaten rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 19505)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-05-11
Oppdatert dato:2005-05-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift