Fotograf:
Matprat.no
Det gode, milde lammekjøttet passer godt sammen med de aller fleste smaker, og når kjøtt og krydder får kose seg sammen i en gryte blir resultatet uimotståelig! Oppskriften inneholder
100 Kalorier,
5 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Lammebog med safran, sitron og tomater er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3223 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammebog med safran. sitron og tomater!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 100.04 | 1 028.77 | Kcal |
Protein | 7.36 | 75.69 | gram |
Karbohydrat | 4.58 | 47.10 | gram |
Kostfiber | 1.12 | 11.52 | gram |
Fett | 5.56 | 57.18 | gram |
Mettet fett | 2.18 | 22.42 | gram |
Salt | 0.20 | 2.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.84 | Kr 60.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 113 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,31 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Del lammebog i grove stykker. Varm halvparten av oljen i en dyp gryte og brun kjøttstykkene slik at de får farge på alle sider. Legg dem i en ildfast form etter hvert som de blir ferdige. Bløtelegg safrantråder noen minutter i kokende vann.
2. Varm resten av oljen og surr løken til den er myk og blank. Hell over tomater og tilsett sitronskall i store biter, hakket ingefær, hvitløkbåter, kanel, safran og buljong. Kok opp hell sausen over kjøttstykkene.
3. Sett på lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie og sett formen midt i ovnen ved 125 ºC i ca. 2 timer. Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
Server med kokt ris, couscous, poteter eller godt brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29558)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-04-15
Oppdatert dato:2014-04-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift