Fotograf:
Matprat.no
Lammelår med rosmarin og hvitløk inneholder
163 Kalorier,
6 g Karbo,
16 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Lammelår med rosmarin og hvitløk har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Sennep, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammelår med rosmarin og hvitløk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 20 lesere
Lesere:
46287 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammelår med rosmarin og hvitløk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 163.11 | 749.78 | Kcal |
Protein | 15.98 | 73.46 | gram |
Karbohydrat | 5.80 | 26.66 | gram |
Kostfiber | 0.61 | 2.80 | gram |
Fett | 7.88 | 36.22 | gram |
Mettet fett | 3.33 | 15.31 | gram |
Alkohol | 0.55 % | | | |
Salt | 0.23 | 1.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.91 | Kr 68.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 839 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,22 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag små snitt over hele låret med en liten, skarp kniv. Stikk inn en skive hvitløk og en kvist rosmarin i hvert snitt. Legg steken på en rist over ovnspannen og stek den ved 200 C i 20 minutter. Senk temperaturen til 180 C 1 time for en rosa stek.
Bland honning og sennep i en kopp. Når steken har stått inne i 50 minutter, tar du den ut og pensler den med honningblandingen. Sett steken tilbake i ovnen og stek videre i 10 minutter.
Ta steken ut av ovnen, legg den på et skjærebrett, dekk den med aluminiumsfolie og sett den til side slik at kjøttet får hvile.
Sett pannen på en kokeplate på middels varme, dryss i melet og rør det til en jevn masse. Rør inn vin, ripsgelé og 1 ¼ dl vann. Krydre, kok opp og la det småkoke i 3 minutter. Sil sausen over i en liten mugge. Skjær opp steken og server kjøttet med sausen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10362)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift