Fotograf:Meny Dette er en helt tradisjonell langtidsstekt lammestek med hvitløk og rosmarin. Enkelt, saftig og velsmakende! Til lammestek er ovnsbakte grønnsaker, fløtepoteter og sjysaus godt tilbehør.
Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca 1 liter vann.
Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt.
La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.
Kok opp sjyen fra steken. Tilsett jevningen (hvetemel + vann) i en tynn stråle mens du rører godt. La det koke i ca 10 minutter. Smak til med solbærsaft/rødvin, soyasaus, salt og pepper.
Serveres med fløtegratinerte poteter eller stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33811)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2018-03-19
Oppdatert dato:2018-03-19