Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, og de er alle tilpasset hverandre. Alle sammen er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Disse menyene tar litt tid og er for den store festen med familie og venner. Jeg har og 2 alternative menyer som er raske og enklere.
Denne femte nyttårsmenyen er en meny med reinsdyr, kamskjell til forrett og mousse til dessert.. Først under her er reinsdyr, og så kommer forrett og dessert lenger nede.
Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende
Nyttårsmeny med oksefilet
Nyttårsmeny med kalkun
Nyttårsmeny med kveite
Nyttårsmeny med lammecarre
Nyttårsmeny med reinsdyr
2 enkle menyer
Enkel nyttårsmeny med biff
Enkel nyttårsmeny med laks
Kamskjell med chili, hvitløk og asparges
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Kim HoltheIngredienser
12 stk kamskjell
12 stk asparges
sukker
salt
Marinade
1 stk chili, rød
2 fedd hvitløk
1 dl solsikkeolje
0,5 dl vann
Saus
2 dl matfløte
2 ss smør
salt og pepper
Tilbehør
salat
I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.Fremgangsmåte
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Kok opp vann med litt sukker og salt.
Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.
Marinade
Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann.
La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.
Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.
Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.
Saus
Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve.
Tilsett matfløte og la den koke litt.
Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.
Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
222,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.01.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g reinsdyrfilet , indre- eller ytrefilet
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss smør
Poteter:
4 stk. potet
4 stk. pære
1 ss smør
1/4 ts pepper
1/2 ts salt
Saus:
1 stk. sjalottløk
1 ss smør
2 dl rødvin
1 ps. sjysaus
Grønnsaker:
100 g frisk spinat
100 g sopp
200 g sjalottløk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss smør
Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet er et råstoff som gir garantert store matopplevelser. Dette er perfekt mat å invitere gjester på!Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær poteter og pærer i 1/2 cm tykke skiver. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.
Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. Stek til 60 °C for medium stekt eller 65-70 °C for medium pluss.
Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.
Skrell sjalottløken og del den i fire på langs. Riv av stilkene på spinaten og skyll den godt i kaldt vann.
Rens soppen og skjær den i store skiver. Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 16,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokolademousse 4
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
24.04.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
Mousse (uttales moss) er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen.
100 g mørk sjokolade
2 egg
3 ss likør eller appelsinsaft
1 ts revet appelsinskall
1 ss melis
2 dl kremfløte
Mousse (uttales moss) er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen.Fremgangsmåte
Smelt sjokoladen. Skill eggene. Rør sjokolade, eggeplommer, likør, skall og melis sammen. Pisk eggehvitene stive. Pisk fløten. Bland forsiktig sjokolade, eggehviter og fløtekrem.
Fordel moussen i porsjonsskåler. Settes kjølig i et par timer før servering.
Pynt med mørk sjokolade eller annet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
334,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3088