Fotograf:Matprat.no Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet er et råstoff som gir garantert store matopplevelser. Dette er perfekt mat å invitere gjester på!
Oppskriften inneholder 78 Kalorier, 5 g Karbo, 7 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skrell potetene og skjær poteter og pærer i 1/2 cm tykke skiver. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.
Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. Stek til 60 °C for medium stekt eller 65-70 °C for medium pluss.
Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.
Skrell sjalottløken og del den i fire på langs. Riv av stilkene på spinaten og skyll den godt i kaldt vann.
Rens soppen og skjær den i store skiver. Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20467)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-01-01
Oppdatert dato:2017-01-01