Fotograf:
Matprat.no
Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt! Oppskriften inneholder
55 Kalorier,
2 g Karbo,
5 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5330 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 54.60 | 626.11 | Kcal |
Protein | 4.86 | 55.73 | gram |
Karbohydrat | 2.21 | 25.34 | gram |
Kostfiber | 0.52 | 5.96 | gram |
Fett | 2.28 | 26.15 | gram |
Mettet fett | 1.31 | 15.02 | gram |
Alkohol | 0.68 % | | | |
Salt | 0.79 | 9.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.02 | Kr 137.84 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 587 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,19 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Lag saus først. Hakk løk og stek den gylden i en gryte med smør. Ha i brunt sukker og la det karamellisere seg. Hell på portvin og kok uten lokk til halve væskemengden er igjen. Tilsett viltkraft og kok inn til det gjenstår ca. 5 dl.
Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.
2. Jevn om nødvendig sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper. Pisk inn kaldt smør (montèr) rett før servering.
3. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfiletene. Krydre med salt og pepper. Brun filetene på begge sider i en varm stekepanne med smør.
4. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Ved kjernetemperatur på 70 °C er fileten rosa stekt, og ved 76 °C er den gjennomstekt. La fileten hvile i 5 minutter før du skjærer i den.
5. Rens løk og kutt sopp i båter. Stek sopp og løk raskt i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Legg det i en ildfast form og sett formen i ovn i 10-15 minutter.
6. Kok aspargesbønner knapt møre i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann, da avslutter du kokeprosessen raskt og bevarer den fine grønnfargen.
7. Skrell og del persillerot i fire på langs. Stek persillerot og aspargesbønner i varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper.
Skjær fileten i fine skiver og anrett med grønnsaker og portvinssaus. Kokte mandelpoteter er ypperlig tilbehør til denne retten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30803)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2013-12-12
Oppdatert dato:2013-12-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift