Fotograf:Sara Johannessen I denne oppskriften stekes reinsdyrsteken i en gryte med øl, krydder og sin egen kraft, det man på fagspråket kaller å braisere. Og velger du et mørk, kraftig øl, får du i tillegg en saus du aldri har smakt maken til.
Oppskriften inneholder 94 Kalorier, 9 g Karbo, 8 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-Peanøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Gni steken godt inn med salt og pepper og brun den i smør i en stekepanne eller jerngryte.
Bruker du jerngryte kan hele retten tilberedes ferdig i den. Har du ikke jerngryte, bruker du en annen gryte som er stor nok for steken.
2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken.
3. Ha resten av ingrediensene i gryten (unntatt maisenna) og kok opp. Sett gryten i forvarmet stekeovn på 125 °C, og la steken trekke under lokk i ca. 1 ½ time, til kjernetemperaturen er 70 °C.
4. Bløtlegg sopp i varmt vann i ca. 30 minutter. Klem ut vannet og stek den i smør sammen med finhakket sjalottløk. Smak til med salt og pepper.
5. Skyll og riv ruccola i mindre biter. Skrell potet og skjær dem i 3 mm tynne skiver.
Legg potetskivene i en bolle med kaldt vann slik at de ikke blir misfargede.
6. Smør en brødform med smeltet smør. Forsikre deg om at formen er tett. Legg potetskiver, sopp og ruccola lagvis i formen, avslutt med potet, og klem godt sammen. Visp sammen egg og melk, krydre med salt og pepper. Hell blandingen over potetene og sett formen i stekeovnen sammen med kjøttet de siste 40 minuttene av steketiden. Ta gryten ut av stekeovn når steken har riktig kjernetemperatur, skru opp temperaturen på stekeovn til 220 °C, og la potet- og soppterrinen steke i ca. 20 minutter til. La terrinen sette seg litt før den blir skåret opp.
7. Ta steken ut av gryten og la den hvile ca. 20 minutter før du skjærer i den. Sil kraften over i en ren gryte og kok den inn til ca. halvparten. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna rørt ut i kaldt vann, og smak til med salt og pepper.
Server ølbraissert reinsdyrstek i tynne skiver med potet- og soppterrine og saus. Rørte tyttebær smaker også godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 30804)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2013-12-12
Oppdatert dato:2022-03-24