Fotograf:
Melk.no
Her presenterer vi en hovedrett med smaker fra Nord-Norge. Oppskrift av Roy Magne Berglund Oppskriften inneholder
163 Kalorier,
7 g Karbo,
5 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem, sellerirot, steinsoppragu og potetchips. er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8812 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem. sellerirot. steinsoppragu og potetchips.!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 163.26 | 1 309.96 | Kcal |
Protein | 4.83 | 38.75 | gram |
Karbohydrat | 7.11 | 57.05 | gram |
Kostfiber | 1.47 | 11.79 | gram |
Fett | 11.76 | 94.36 | gram |
Mettet fett | 4.17 | 33.46 | gram |
Alkohol | 0.96 % | | | |
Salt | 0.59 | 4.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.65 | Kr 61.38 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 210 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,42 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Krydre kjøttet med salt, pepper og viltkrydderblanding fra Judiths urtehage i Kabelvåg. Brun det raskt i olje og smør og legg det over i langpanne. Stekes på 160 °C til en kjernetemperatur på 58 °C. La kjøttet hvile før du skjærer i det.
Skrell og kutt potetene i terninger. Kok dem i vann til de er møre og press dem gjennom en potetpresse eller en sikt. Rør smøret inn i potetmassen, og rør så inn melken til en jevn masse. Smakes til med salt og cayennepepper.
Lag en reduksjon på finsnittet løk, sukker og en fyldig rødvin. Tilsett god, innkokt kraft eller fond.
Kokes sammen ca 20 minutter og siles. Pisk inn terninger med usaltet smør og smak til med salt og pepper.
Ta av 1/3 av sausen og bland inn lett oppisket fløte og rognebærgelé.
Sellerirot og lyst brød skjæres i små biter og stekes gylne på middels varme. Smakes til med salt og pepper.
Finhakk sjalottløk og bland med steinsopp kuttet i små terninger. Stekes i smør. Finnhakket hvitløk og kjørvel has i mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.
Skjær mønster i sjampinjongene, ved å skjære ut tynne båter/skiver. Stek dem deretter i smør. Krydre med salt og pepper. Sjampinjongene anrettes på steinsoppraguen.
Skjær tynne skiver av kokefastepoteter, du trenger ca. tre skiver til hver porsjon. Friter skivene i solsikkeolje på 160 °C til de er gylne. Krydre med salt og pepper. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26904)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Innlagt dato:2013-05-05
Oppdatert dato:2013-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift