1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
2. Legg steken i en langpanne, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 60-65 er steken medium stekt, ved 70 °C er den medium pluss. Steken er helt gjennomstekt på 76°C. La steken hvile i 15-20 minutter.
3. Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem i smør og strø over krydder.
4. Stek potetene på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate. Legg revet ost på toppen når det er igjen ca. 15 minutter av steketiden.
For ekstra smak på hasselbackpotetene kan du toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.
5. Sil opp stekesjyen. Brun smør og mel. Spe med sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.
6. Skjær sjampinjong og gulrot i skiver og rødløk i båter. Fres dette i en stekepanne.
Server reinsdyrsteken med grønnsaker, viltsaus og hasselbackpoteter.
Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32612)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-10-28
Oppdatert dato:2016-10-28