Brunost, uspesifisert

Bilde av Brunost, uspesifisert.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Brunost, uspesifisert

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1707 kilojoule
Kcal 410 kalorier
Protein 11.3 gram
Karbo 30.3 gram
Sukker 30.3 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 27 gram
Mettet fett 17.2 gram



Annonse




Fakta om Brunost, uspesifisert.

Brunost har en sentral plass i norsk mattradisjon og er Ola Nordmanns yndlingspålegg og nasjonale stolthet. I tillegg er den nærmest enestående for Norge. Brunost er en felles betegnelse på ost laget av myse med tilsetning av ku- eller geitmelk. Mysen, som felles ut fra ostestoffet under osteproduksjonen, kokes eller dampes inn og tilsettes melk og fløte av ku, geit eller en blanding av dette. Den inneholder 35-40 % melkesukker, avhengig av fettinnholdet i osten. Blandingen konsentreres ved å dampe bort vannet til tørrstoffinnholdet i osten blir så høyt at denblir fast og skivbar.
Brunost, eller mysost har vært laget i Norge i uminnelige tider. Første skriftelige nedtegnesleser stammer fra 1646 . I denne tiden var dette mager mysost av ymse kvalitet. Anne Haav fra Nord-Fron begynte å sette fløte til mysosten og senere også geitmelk. Dette var opphavet til den såkalte feitosten og senere Gudbrandsdalsosten. Den utviklingen som startet i Gudbrandsdalen litt før århundreskiftet (1900) har hatt enorm betydning for brunostens populæritet.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6







Innlagt dato
Oppdatert dato
19.05.2022
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Ost Brunost
Kilde til Næringsdata
Bård Ek
Karakter (Snitt)
3,8 poeng satt av 5 brukere.
Besøk
9006





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Brunost som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Klubb og duppe4.665,972,651,298,810,91
Gammeldagse ryper i fløtesaus4.5157,468,3416,114,4814,85
Snåsaklubb med flesk og duppe5.1522,361,296,11,24
Fjellstuens viltgryte5.2114,27,247,574,348,84
Hjortestek med fløtesaus3.792,324,710,22,1510,65
Mølje3.448,562,521,464,931,09
Reinskavgryte5101,915,955,875,426,87
Reinsdyrstek 34.994,224,948,93,369,73
Villsvin i viltsaus4.5133,335,415,992,5528,25
Treak 24.1407,1620,446,0349,775,95
Kremet elggryte4.899,146,66,483,1310,29
Klubb med flesk og duppe4.540,140,761,336,670,64
Lefser fra Malangen5363,215,245,3750,293,25
Finnbiff 35172,1814,268,921,949,61
Aslaugs gomme4.4101,224,924,129,982,36


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Brunost, uspesifisert med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.
Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.